Nästa istid när kommer den?

Regelbundna istider sean två miljoner år, frekvensen 44 kår har ökat till 100 kår, detta kan knappast ha astronomiska orbitala orsaker. Hur väl förstår NI solens inre dynamik?
Allt pekar på solen när det gäller Maunder och de andra miniman. När skall ni sluta vara politiska ledband åt IPCC? Försök använda er vetenskapliga skolning till verklig upplysning!
Lars-Göran Skans Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Frågor om solens inre dynamik ställs lämpligen till solforskare. Det finns mycket som talar för att de senaste istiderna kan kopplas till, det du nämner, jordens bana kring solen och variationer i jordaxelns lutning. Utgår man från denna teori så skulle nästa istid ligga en bra bit framåt i tiden, flera tusen år.

    Det finns observerade variationer i jordens klimat under de senaste tusen åren som förmodligen kan kopplas till variationer i solens utstrålning vilket jag anar att du skriver om(tex Dalton och Maunderminimum) variationerna i den temperaturen för norra hemisfären, i samband med dessa minima i solfläckar, är osäkra men verkar vara några tiondelar kanske en halv grad.

    Den temperaturökning som uppmätts under det senaste århundradet är av storleksordningen en grad och mycket talar för att ökningen fortsätter åtminstone under de närmsta hundra åren.    Weine

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.