Till senaste kommentaren

Förbättringsförslag Kustväder för mobilanvändare

Nu har ni from i år ersatt den "gamla" kustvädersidan med Hav- och kustväder. För mig som seglar och är ganska beroende av prognoser har det blivit en försämring. Jag har tidigare tittat på kustvädret i min telefon, väldigt lätt att bara välja område (ex söderarm-sandhamn). Nu måste jag på telefonen försöka ställa in en karta och försöka se vindpilarna på en liten skärm. Nej - jag skulle vilja att ni återinför den textbaserade rapporten men behåller den kompletterande karta. Stockholm Radio läser ju även upp kustvädret efter områden - hur kommer de rapportera väder from i år? Mvh Louise
Louise Wendelin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Louise,
  Tack för ditt inlägg och feedback!

  Som du skriver så är nu "Kustväder" borttagen och ersatt. Produkten var byggd på gammal teknik och därmed både svår och dyr att förvalta. SMHI kunde därmed inte garantera full funktionalitet längre. Från och med september i år måste allawebbprodukter också vara tillgängliga (anpassade så att de fungerar för alla oavsett funktionsvariation) enligt lag.

  SMHI har inte resurser att förbättra Kustväder enligt tillgänglighetslagen. Vi satsar istället på att förbättra ersättaren Hav- och kustväder framöver.

  Ersättare (Hav- och kustväder) innehåller en hel del matnyttigt. Bland annat nedanstående:
  • Varningar för sjöväderdistrikt
  • Prognos för vind och byvind – detaljerade vindkartor och ortsprognoser
  • Vindobservationer i karta
  • Sjörapport – textprognos för öppet hav med information om vind, väder och sikt
  • Prognos och observationer av Havsvattenstånd
  • Prognos för våghöjd, strömmar, ytvattentemperatur och is
  Jag har tagit dina synpunkter/förbättringsförslag vidare till ansvarig för tjänsten. I nuläget så ser det ut som vi har resurser att göra en del förbättringar av tjänsten under sommaren/hösten 2020.

  Vänliga hälsningar,
  Andreas Kundtjänst
 • Hej,

  Den gamla kustvädersidan gav en fantastiskt bra överblick över vind (och väder) prognosen ca 5 dagar framåt, med något mer detaljer det närmaste dygnet. Denna översikt hjälper fritidsbåtsfolket att planera rutter, vilket är oerhört viktigt.
  Den nya sidan ger mer detaljerad info, vilket är bra men samtidigt tappar man tyvärr den övergripande bilden då det är svårt och tidsödande att scrolla igenom timme för timme.
  Optimalt hade varit att presentera en översikt först (liknande vad som fanns tidigare), med möjlighet att studera i närmare detalj, som den nya applikationen ger.
  Alternativt bygg ut sjörapporten till fler att omfatta fler dygn framåt.

  MVH
  Henrik
  Henrik
 • Hej Henrik,
  Superbra tankar, tack för dessa!

  Jag har taggat det här inlägget med "förbättringsförslag" vilket innebär att han som är ansvarig för tjänsten kommer ta emot samtliga förslag som kommer in. Jag håller tummarna för att dessa idéer kan införlivas i kommande uppdateringar/justeringar!

  Vänliga hälsningar,
  Andreas Kundtjänst
 • Håller med Henrk
  Det är jättesvårt att få en överblick
  Saknar verkligen den gammla prognosen i text
  Dennis Johansson
 • Hej,
  Tack för bra feedback. Överblicken är en viktig punkt som vi har med oss när vi förbättrar tjänsten.

  Med vänlig hälsning,
  Josef Meteorologi

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.