Till senaste kommentaren

Kan ni hjälpa med med instrukrioner om silikongummi?

Hej! Jag använde eran silikongummi med tillhörande snabbkatalysator som säger att det ska ta 15-30 minuter för det att härda om man kör proportionerna 1:10.
Jag blandade som det stod och efter 1 timmar var det fortfarande inte helt härdat. Efter en natt var det hårt och enligt förpackningen skulle man efterhärda den i ugnen 4 timmar i 200 grader. Efter 5 minuter började det ryka och lukta bränt gummi så jag sänkte värmen till 150 grader och la bakplåtspapper på, flyttade ner den i ugnen men det fortsatte ryka. Jag tog ut allt efter 10 minuter och då hade formarna börjat bli lite brända och gula. Ska det vara såhär? Måste man köra dom i ugnen? Ska tillägga att jag har termometer i ugnen så att jag vet att det inte gick över 200 grader.
Jocelyn Stålklinga van Daal Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Vi har varit i kontakt med vår leverantör och de säger att härdningen kan ta längre tid om temperaturen understiger 23 grader, och att det är väldigt noga med blandningsproportionerna, du måste går på vikt, inte volym.
    Du behöver endast efterhärda om du skall gjuta livsmedel i din form, annars inte. Om du behöver efterhärda, så skall det inte vara några problem att köra i 200 grader, det kan avge ofarliga ångor dock och silikonet kan få en gulare ton, enligt leverantören. Om du har några vidare funderingar, så får du gärna höra av dig igen.

    Madeleine Skoog Larsson Kreatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.