Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Frågor om automatisk dörröppning vid fel på portdörren

Hej!
Det är ju bekvämt att kunna öppna ytterdörren i från lägenheten om man får en gäst. Samtidigt har jag i minnet att det under den tiden jag bott på Lillegården fått säga till att ytterdörren/portdörren inte gått i gen helt. Det har åtgärdats snabbt av områdets serviceinriktade vaktmästare. Nu kommer man ju öppna med hjälp av sin mobil och det är hypotetiskt att det blir ytterligare någon gång som inte portdörren tillslutes helt då det hänt förut. Problemet är att det nu är registrerat vem som öppnade dörren senast. Om det i ett sådant fall skulle slinka in någon obehörig efter att gästen gått in och inte kanske tänkt på att dörren inte är helt i gen. (hypotetiskt men fullt möjligt) och denne okände gör åverkan i trappuppgången, bär den stackars ovetande hyresgästen som sist öppnade porten ansvaret eller gästen som inte ens tänkte på att dörren inte tillslöts? Kan vara bra att veta vem som bär det juridiska ansvaret för då kan man ju faktiskt gå ner och möta sin gäst om gästen kommer vid en tidpunkt då det inte är så många gäster/grannar som kommer och går för att alltid vara säker på att ytterdörren tillslöts. Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej!

  Man är ansvarig för sina besökare, men man ansvarar inte för om någon råkar "smita in" när porten öppnas.

  Man är inte ansvarig för att låsa dörren efter sig utan det ska ske per automatik.
  Om man upptäcker att dörren inte går i lås, kontakta kvartersvärden och problemet kommer att åtgärdas.

  Om du vill gå ner och öppna dörren är det ett trevligt sätt att bemöta din besökare!
  Jessica Kundtjänst
 • Tack för svaret! Märkte att det är en större "tyngd" i dörren så den går garanterat i gen efter låsbytet. Inga problem med trappuppgången. Jag har mycket skötsamma gäster så där är jag inte orolig och det kan vara mer gästvänligt att möta gästen i dörren. Så himla opersonligt att trycka på en knapp, min ben orkar några trappsteg. Kvarstår är källaren. Om jag går in med min cykel ser ni min passage men om någon går ut genom källardörren efter mig och kommer inifrån, och om dörren försluts inte riktigt (detta händer då och då har jag alltid stängt manuellt och sagt till om problemet kvarstår men jag kan ju inte kontrollera att andra är lika noga som jag) I det fallet då någon efter mig öppnar inifrån och dörren inte går igen till 100% står ju jag som registrerad om det senare skulle vara en inbrottstjuv samma natt. För man säger ju till dagen därpå. Känns obehagligt så cykeln får stå ute i vinter innan jag har ett svar på frågan som kan beröra alla. Har någon tänkt på att oskyldiga kan bli misstänkta för slarv som inte orsakat det med era nya system?
 • Om källardörren inte stängs ordentligt, ta kontakt med din kvartersvärd så att de kan åtgärda problemet. Du står inte som ansvarig om dörren inte stängs efter dig.

  Den enda förändringen som är gjord med källardörren är att man nu öppnar med en droppe/tagg.


  Jessica Kundtjänst
 • Tack för ditt svar! Nu kan jag känna mig ganska lugn och trygg med det nya låssystemet.
 • Tack för ditt svar!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.