Får man grilla på sin balkong?


Kommentarer

 • Det bästa är att grilla på den gemensamma gården.
  Ska du grilla på din balkong är det endast tillåtet att använda en el grill.
  Linda Kommunikationsadministratör
 • Uteplatser, terrasser osv, hur är det där med gasolgrill? Är ju under bar himmel så att säga och man behöver inte vara i närheten av fasaden.
 • Hej!
  Om man kan flytta ut en bit från huset och fasaden så får man grilla med vilken grill man vill. Man får egentligen aldrig störa sina grannar så placera dig gärna med dem i åtanke också. Smaklig spis!

  Det kan vara bra att känna till att har man en inglasad balkong/uteplats får man inte förvara en gasolgrill där.
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Får man grilla med en vanlig kolgrill då man har en stor icke inglasad balkong? Det finns ingen utegård då lägenheten ligger i centrum.
 • Några grannar eldar vedträd på sin uteplats så det ryker jättemycket, lukten kommer in i lägenheten även om man har stängt sina fönster. Och sitta ute kan man själv inte göra när de gör så. Är det verkligen tillåtet?
 • Hej Oskar och C!

  På sin balkong får man endast grilla med elgrill. Detta främst på grund av brandrisken.

  Om man blir störd av sina grannars aktiviteter så kontaktar man sin kvartersvärd. Det går också bra att själv ta kontakt med sin granne och se om det går att lösa på något sätt. Kanske kan de i detta fallet flytta sig ännu längre bort från husen för att minimera mängden rök som kommer till andra?
  Eva-Lisa Kommunikatör
 • Gasolgrill på uteplats på bottenvåning, hur långt är att ”flytta ut en bit” från huset när man grillar!??
  Grannen på ovan våningen!
 • Hej!

  Som inläggen här ovan säger så ska man alltid visa hänsyn till sina grannar och några exakta meter finns inte angivet. Störs man av att de grillar, att det osar/ryker från grillen kan man alltid prata med sin granne eller kontakta sin kvartersvärd som får prata med dem om att de får flytta ut grillen ännu mer.

  Önskar dig en trevlig kväll!
  Åsa Kundtjänst

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.