Skanna betaldatum

Vore toppen om man samtidigt man skannar OCR, belopp och mottagarkonto även kunde skanna betaldatum som finns nånstans på alla räkningar/fakturor.
Herbert Lindén Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Herbert,

  Tack för tipset! För att ett fält ska kunna skannas så behöver man ha byggt in precis hur fältet ska se ut för att man ska kunna skanna det med rätt typsnitt etc. Därför är det endast fälten längst ner på fakturorna som oftast är möjliga att skanna, eftersom de håller en viss standard. De som inte följer denna standard går inte att skanna. Informationen i övrigt på fakturorna ser ofta väldigt olika ut, och eftersom förfallodatum inte är ett fält som står längst ner på fakturorna så är det väldigt svårt att få till att alla sätt datumet visas på ska bli skanningsbart.

  Hälsningar
  Cristin Processledare Kundservice
 • Rent tekniskt är det alls inte omöjligt att hantera fritext, dagens OCR klarar handskrivet och alla trycka texter någorlunda bra. Att tolka olika format för datum borde också vara möjligt att gissa fram.

  Till slut måste användaren godkänna den inlästa informationen, så ingen stor fara om avläsning misslyckas ibland. Standardiserade fält och kontrollsiffra hade hjälpt till att upptäcka fel, men går att klara sig utan.

  Just betaldatum visar appen som en kalender för mig, förvalt dagens datum och lätt att trycka "siste i månaden". Det borde täcka de vanligaste fallen, så kanske inte värt att implementera scanner även om det är möjligt.

  JAG
 • Tack för info.
  Nu händer det inte så sällan att man får en fakktura i form av freetext via e-post.
  Så behov finns för freetext skanning.
  Herbert Lindén

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.