Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur fungerar platskartan på SJ.se? (Seatmap)

Jag vill välja plats på samma sätt som när man går på bio, hur ser jag vilka platser som är lediga?

Kommentarer

 • Nu har vi lanserat en platskarta för SJ Snabbtåg (X2000 och SJ 3000). Det är en tjänst som våra kunder efterfrågat en längre tid och något vi hoppas ska underlätta platsbokningen avsevärt.

  1. Välj plats.
  Du hittar platskartan under fliken Tillval i vår bokningsdialog på SJ.se och du tilldelas automatiskt en förslagen plats, i det här fallet plats 44 som är ifylld. För att byta plats klickar du bara på en av de lediga platserna som visas.


  2. Vem vill du flytta?
  Bokar du för flera resenärer tilldelas du flera platser, vill du ändra plats markerar du den platsen du vill byta till och sedan får du välja vilken av platserna du vill ändra. Om man i det här fallet föredrar att sitta bredvid varandra kan du markera plats 67 och välja att flytta Vuxen (plats 72).


  3. Färdriktning.
  I platskartan ser du också tågets färdriktning så att du enkelt kan boka plats framlänges eller baklänges, i det här fallet är platserna 71/72 framlänges. För att ändra till dessa klickar du på 71/72 och väljer att flytta Båda.


  4. Klar!
  När du är nöjd med platserna klickar du på Fortsätt för att gå vidare och slutföra beställningen precis som vanligt.

  Jag får inte upp platskartan på det snabbtåget jag vill boka?
  För de avgångar där större banarbeten är aviserade från Trafikverket kommer platskarta att avaktiveras, så att den inte är tillgänglig vid bokning. I samband med banarbeten finns alltid en risk för ändringar av trafiken och om platskarta visades vid bokningen är det inte säkert att den skulle stämma med verkligheten.

  Vanliga frågor om platskartan
  Läs mer om vagnskissen på X 2000

  Alexander SJ Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.