Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur bokar jag en rullstolsplats?

Var väljer jag en rullstolsplats på SJ.se?

Kommentarer

 • Du väljer rullstolsplats som platsönskemål under fliken Tillval. Om valet finns med i listan, så finns det rullstolsplatser kvar att boka på avgången du valt. Vi har någon typ av rullstolsplats på de flesta av våra tåg.

  Observera att endast rullstolsburna får boka rullstolsplats.
  Det finns två olika alternativ:

  • Rullstolsplats – där golvytan är avsedd för placering av rullstolen. När du bokar en sådan plats måste du sitta kvar i rullstolen under färd.

  • Rullstolsplats med stol – består av en golvyta avsedd för rullstolen. Den har dessutom en vanlig stol bredvid som medföljer i bokningen. Om du har möjlighet kan du flytta över till denna plats.

  Bild på hur det ser ut vid bokning på snabbtåg:

  Bild på hur det ser ut vid bokning på övriga tåg:

  Du kan läsa mer om bokning av resa och eventuell bokning av ledsagning om så önskas här.

  Självklart går det också bra att kontakta vår bokning per telefon så kan vi hjälpa dig att boka biljett. Du når vår bokning på 0771-757575 tonval 5,2.

  För att säkerställa att de rullstolsplatser som finns ombord alltid reserveras för personer med rullstol, gäller följande:
  Endast rullstolsburna får boka rullstolsplats. Andra kunder såsom resenärer med barnvagn, skrymmande bagage eller liknande måste vänligen men bestämt hänvisas till andra platser ombord.

  Alexander SJ Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.