Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Boka platser bredvid varandra även om vi inte kliver på/av vid samma station?

Jag och min medresenär kliver på/av vid olika stationer men vill ändå sitt bredvid varandra den del av resan vi gör tillsammans. Hur bokar vi enklast biljett?

Kommentarer

 • Kliva på vid olika stationer?

  Det här inlägget riktar sig för resor med våra Regionaltåg, Intercity eller Nattåg. Reser du med Snabbtåg? Här kan du läsa hur du använder platskartan!

  1. Prova först att boka två platser på den längre av sträckorna, på så vis får du ett förslag på två platser som är lediga. Notera vilka platser ni får (vagnsnummer/platsnummer).

  2. Boka sedan biljetterna en och en, börja med en av biljetterna. För att få de platser du noterat så klickar du på: "Välj plats" under fliken Tillval. Då kan du sedan enkelt ange ett av de vagn/platsnummer som du tidigare noterat.


  3. När du kommit fram till fliken Betala så klickar du på "Boka flera resor". Boka sedan denna biljett på samma sätt genom att ange det andra vagn/platsnummer som du noterat.


  På det här sättet får platser intill varandra trots att ni reser från/till olika stationer, vilket du enkelt kan se under din översikt. Om ni fått de platser som du önskat så slutför du beställningen precis som vanligt genom att fylla i resenärsinformation och betala.


  Kliva av vid olika stationer?
  1. Du gör precis som ovan, bokar först två biljetter den längre av sträckorna för att få ett förslag på lediga platser.

  2. Sedan bokar du dessa en och en genom att ange vagn/platsnummer som du noterat.

  Tips! Kontakta gärna vår självbetjäningssupport per telefon om du stöter på några problem, på så vis kan vi guida dig igenom din bokning

  Alexander SJ Kundservice
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.