Avbruten resa

Hej
Jag undrar vad dom händer om jag bokar en resa i SJ appen men inte kommer med p.g.a att jag har med skrymmande gods, ex paketerad cykel. Biljetten är ju betald, eller betalas den först när den scannas på tåget ? Samma fråga gäller när det blir byte till ersättningsbuss och man inte kommer med. Det kan ju ske mitt på resan. Det känns väldigt osäkert att planera en resa om man har en tid att passa. Det kan vara flyg eller båt avgångar. Hoppas ni kan reda ordning i mitt huvud.
Kjell Eriksson
Kjell Eriksson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Kjell.

  Följer du bara våra bagage regler så ska det inte vara något problem. Tänk på att om du reser med cykel ska den vara demonterad och placerad i väska för ändamålet.

  • Grundregeln är att varje person får ta med sig högst två väskor (max-mått 80x50x35 cm, max-vikt 20kg) samt ett litet handbagage.
  • Utöver detta får du ta med dig ett specialbagage, som till exempel en hopfällbar barnvagn, ett skidfodral, en golfbag, ett musikinstrument, en el-sparkcykel, en hopfällbar resecykel eller en demonterad cykel i en cykeltransportväska.
  • Bagage ska placeras antingen i bagageställen eller på hatthyllor, på golvet vid sätet framför dina fötter eller på en ledig golvyta anpassad för bagage.
  • Vid ombordstigning ber vi dig endast placera riktigt stora väskor i bagageställen. Mindre väskor får nästan alltid plats i hatthyllan ovanför din stol. Du får av säkerhetsskäl aldrig placera bagage i mittgången eller framför tågets dörrar. Du som resenär ansvarar själv för att hålla uppsikt över ditt bagage under hela resan.
  • Det är inte tillåtet att ta med sig föremål som är farliga, störande eller som inkräktar på dina medresenärers utrymme. Se till att ditt bagage är väl förpackat och att det inte har vassa hörn och kanter eller att det riskerar att skada eller smutsa ned medresenärer eller inredning.
  • Av säkerhetsskäl kan SJs personal neka resenärer som inte följer SJs bagageregler tillträde till att resa med tåget.
  • Observera att ersättningsbussar kan ha begränsat med utrymme inne i bussen vilket innebär att allt bagage, inklusive handbagage, kabinväska eller musikinstrument, kan behöva placeras i bussens bagageutrymme. Busschauffören är ansvarig för säkerhetsbedömningen när det gäller bagage ombord på bussen.
  Regler gällande specialbagage:
  • Barnvagn ska fällas ihop och placeras så att den inte stör framkomligheten ombord. Uppfälld barnvagn får endast tas med i mån av plats. Barnvagnar får aldrig stå uppfällda vid tågets dörrar och utrymningsvägar.
  • Rullstol: Om du har behov av rullstol så rekommenderar vi dig att du bokar rullstolsplats. Endast rullstolsburna resenärer får boka rullstolsplats. Av säkerhetsskäl så kan vi tyvärr inte tillåta promenadscooter eller tre/fyrhjulingar med styre ombord.
  • Skidutrustning ska förvaras i skidfodral och placeras så att den inte kan ramla omkull.
  • Elsparkcykel eller en mindre resecykel skall fällas ihop och förvaras i bagageställ eller på golvet vid ditt säte. Elsparkcykel eller mindre resecykel får inte placeras i hatthyllan ovanför ditt säte. Det är inte tillåtet att ladda elsparkcykel eller större lithiumbatterier ombord på tåget.
  • Cykel måste vara demonterad eller hopfälld och förvaras i en för ändamålet anpassad cykeltransportväska innan ombordstigning (max-mått 140x85x30cm, max-vikt 25 kg för både cykel och väska). Ombord på tåget placeras väskan på en ledig golvyta enligt instruktion från ombordpersonalen. Väskan får inte sticka ut i mittgången eller blockera dörrar.
  • Större musikinstrument (exempelvis kontrabas) måste förvaras i ett instrumentfodral som placeras på ledig golvyta enligt instruktion från ombordpersonalen.
  • Observera att ombordpersonalen av säkerhetsskäl kan tvingas neka större specialbagage tillträde till tåget om det inte finns utrymme för dessa ombord. Vi rekommenderar dig att välja en avgång som inte går i rusningstid om du vill ta med ett större bagage enligt ovan.
  Vi hoppas att dessa bagageregler gör det lättare att planera din resa och att de gör resan ännu mer smidig och behaglig. För oss på SJ bidrar reglerna till ökad punktlighet, säkrare ombordmiljö samt ännu bättre möjligheter att leverera en effektiv, komfortabel, prisvärd och miljömässig tågprodukt.

  SJ Kundservice
 • Hej! Om man ska pendla mellan Stockholm och Avesta Krylbo pga jobb. Hur tar man sig hem efter 21 på kvällen? Det verkar inte gå något tåg då? Finns det andra färdats?
  Maria Andersson
 • Hej Maria!

  För närvarande så har vi inga senare tågtider att erbjuda på den sträckan, vilka datum var det du funderade på?

  Biljetten är betald när köpet har gått igenom, betalar du via faktura så betalas den när fakturan kommer in till oss - du kan fortfarande resa även om fakturan inte har hunnit bli betald.
  Om du inte kommer med en ersättningsbuss eller blir försenad på din resa med SJ så här du av dig till oss så hjälper vi dig.

  Mvh, Madelene
  SJ Kundservice
 • Hoppas att ni en dag får fler tåg för vi är många som pendlar.

  Tack för ditt svar!
  Maria Andersson
 • Det är inte omöjligt,ha det så bra :-)

  SJ Kundservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.