Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Spärr mot onödigt sökande

Vi vill att uthyrningen av våra lägenheter ska gå så snabbt och smidigt som möjligt men har på senaste tiden märkt att många söker en lägenhet och får ett erbjudande utan att de haft för avsikt att flytta. Det här saktar ned vår uthyrningsprocess och är inte någon fördel för er hyresgäster som aktivt söker en lägenhet att flytta till.

För att få bukt på detta har vi därför inför en ny spärr. Den innebär att om du gör en intresseanmälan och får ett erbjudande men tackar nej innan visningstillfället eller lämnar ”ej svar” tre gånger inom en 30-dagarsperiod, spärras du från att söka ny lägenhet i 30 dagar från det sista erbjudandet.

Du kan se hur många svar du har kvar tills du blir spärrad under rubriken ”Köspärr/Bolagsspärr” på din startsida när du är inloggad på Mina sidor. Köpoängen fortsätter att samlas som vanligt under den tiden du är spärrad. Vi uppmanar dig att enbart göra intresseanmälningar på de lägenheter du vill flytta till.

Läs gärna mer här om Roslagsbostäders uthyrningsvillkor samt vilka spärrar vi arbetar med.

Vi vill uppmärksamma alla sökande på att ni måste inte söka/göra intresseanmälan på lägenheter för att stå kvar i kön. Det räcker med att ni loggar in en gång varje år med Bank-ID på Mina Sidor för att behålla er plats i kön. Om ni uppger en mailadress under era kontaktuppgifter så påminner vi er två gånger innan tiden löper ut och ni lämnar er plats i kön. En lämnad köplats kan aldrig tas åter. 

Om du har frågor eller vill få mer information så är du välkommen att kontakta uthyrningsavdelningen.


Roslagsbostäder

Kommentarer

 • Tack för förtydligandet. Det här med spärr gäller alltså enbart om man klickar i att man är intresserad av ett objekt och sedan tackar nej om och om igen?

  Jag kan alltså stå kvar och samla köpoäng tills jag känner mig mogen att flytta?


 • Hej!

  Det stämmer bra.
  Man ska endast göra intresseanmälan om man är intresserad av att hyra lägenheten. Är man inte intresserad av att hyra en lägenhet just nu står man kvar och samlar poäng men det är som vanligt viktigt att man loggar in minst en gång om året för att stå kvar i kön.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Mikaela Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.