Till senaste kommentaren

Vad menas med att man inte får ha en skuld?

Hej, jag är lite nyfiken på vad som menas med att man inte får ha en pågående skuld till ett företag för att få hyra en lägenhet hos er? Innebär det att man inte får ha en kredit hos ett företag, exempelvis klarna eller Telia Delbetalnig (för exempelvis en telefon på avbetalning), eller innebär det att man inte får vara skyldig pengar till ett företag som inte har blivit inbetalda i tid, och därför har gått vidare till kronofogden eller inkasso?
Tack på förhand

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  Det betyder att man inte får ha en skuld som gått vidare till inkasso eller Kronofogden.
  Om man har en skuldsanering ska man ha genomfört den innan man kan få möjlighet att hyra bostad av oss.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning,
  Mikaela Uthyrare
 • Hej! Hur kommer det sig att ni ändrar reglerna om skulder /skuldsanering? När jag ringde och frågade om reglerna 2015 så fick jag till svar att jag måste ha en pågående skuldsanering som jag har skött prickfritt i minst ett år, nu när det är så och jag skulle fått ett erbjudande på en lägenhet så ändras reglerna till att skuldsaneringen ska vara klar... Jag känner mig ganska lurad. Varför ändras reglerna?
 • Hej!

  Vi ändrade vårt regelverk i mitten på 2015 till att man måste ha en avslutad skuldsanering innan man kan bli aktuell för att teckna ett hyresavtal. Enligt vår uthyrningspolicy måste man vara skuldfri för att få en lägenhet hos oss och det är man ju först när skuldsaneringen är genomförd.

  Med vänlig hälsning,
  Mikaela Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.