Till senaste kommentaren

Nya bokningsscheman i tvättstugorna ger fler tillgängliga tvättider

Vi ökar tillgängligheten av bokningsbara tvättider Vi har lyssnat på er gemensamma feedback i hyresgästundersökningen angående tvättider och genomför nu övergripande justeringar för att öka tillgängligheten av bokningsbara tider.

Samtliga områden med digitalt bokningsbara tvättstugor kommer den 16 oktober att få samma bokningsschema med lika tider och antal pass per dag. Det här innebär att vissa områden får justerade bokningsbara tider.

De nya tiderna är mellan kl. 06.00 till 22.00 och är fördelade på fyra pass per dag. För tvättstugor i fristående hus på gården slutar sista tiden kl. 23.00.
Du får tvätta maximalt åtta pass per 30 dagar och ha ett bokat pass åt gången. Du måste påbörja din bokade tid inom en timme, annars släpps tvättiden för andra att boka. Tänk på att tvättstugans dörr låses när din bokade tid är slut, du har ingen möjlighet att komma in efter det.

Vi hoppas dessa justeringar ska öka tillgängligheten för bokningsbara tvättider. Slutligen vill vi uppmana alla att följa städanvisningarna i tvättstugan för allas trivsel. En ren tvättstuga ger gladare grannar. Tack för att du är med och bidrar till ett trivsamt bostadsområde.
Roslagsbostäder

Kommentarer

 • Har ni tänkt på att alla hushålls inte har samma antal boende?  Jag bor med två vuxna barn som tvättar kläder var för sig varje vecka. Hur ska 8 gånger pass räcka? Ni måste räkna antal pass i förhållande till hushålls storlek. Ju fler som bor i samma hus desto flera pass bör man ha. Hoppas ni ändrar det här löjliga systemet, trots allt betalar vi hyresavgift. Hoppas på återkoppling
  clara
 • Hej Clara,
  Givetvis ser förutsättningarna olika ut för olika boende. Roslagsbostäder tar i beaktande antal tvättar fördelat på antal bostäder i området. Hur många som bor i varje individuell lägenhet som önskar tvätta vid olika tillfällen är inte någonting som Roslagsbostäder kan ha i beaktande. Att ha åtta tvättillfällen per 30 dagar är någonting som är lika för samtliga våra hyresgäster.
  Att boka tre separata tvättider (12timmar) per vecka för tre individer i en bostad kommer alltså inte vara aktuellt. Ni kommer behöva boka tvättiden tillsammans.

  Med vänliga hälsningar,
  Fredrik Förvaltare
  Fredrik Förvaltare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.