Till senaste kommentaren

Hur många köpoäng behövs för att få flytta till lägenheterna i Bålbro?

Hur många köpoäng kommer jag behöva för att få en lägenhet i Bålbro till inflyttningen 2024?

Kommentarer

 • Hur många köpoäng som kommer behövas är omöjligt att besvara på förhand, det beror på utbud och efterfrågan, men låt oss förklara hur det hela fungerar.

  Antalet köpoäng som behövs vid varje lägenhetsuthyrning beror helt och hållet på hur många köpoäng de andra har som gör intresseanmälan på samma lägenhet.

  När vi släpper lägenheterna för intresseanmälan till hösten så får man som sökande anmäla intresse på den storlek man är intresserad av, tex 2 rum och kök (2 ROK). Då hamnar man i en "intressekö" tillsammans med alla andra som också anmält intresse på just 2 ROK. Det går självklart bra att göra intresseanmälan på flera storlekar om du är osäker vilken som kommer passa just dig bäst sommaren 2024 när inflyttningen sker.

  När intresseperioden, som vanligtvis är en vecka, är slut så påbörjar uthyrningsavdelningen arbetet med kontraktsskrivning. Den med högst poäng får först välja vilken 2 ROK av de 46 vi har i Bålbro man är intresserad av, sen går turen vidare vart efter köpoängen går nedåt.

  Det som skiljer den vanliga uthyrningen mot nyproduktionen är att här kommer ett stort antal lägenheter ut på samma gång. Exempelvis så släpper vi alla 46 st 2 ROK samtidigt. Att släppa så många lägenheter av samma storlek (49,8 - 55,7 kvm) har i stort sett aldrig tidigare skett för Roslagsbostäder med rådande kösystem.

  Det ökade utbudet under en koncentrerad period kan leda till att en lägre köpoäng än normalt vid tecknande av förstahandskontrakt i nyproduktion. Den här effekten såg vi när vi byggde kvarteret Roslagsskutan i Älmsta 2020. Med det sagt så kan vi inte ge några garantier att så bli fallet även för Rimbo och nyproduktionen i Bålbro.

  Vad är höga köpoäng?
  Snittpoängen vid kontraktsskrivning totalt sätt i Roslagsbostäders bostadskö under 2022 var 9,5 år. Högst poäng hade en sökande med 11 292 poäng och lägst hade en med 333 poäng. Fördelat på de olika orterna var kötiden i snitt år 2022 följande:

  Norrtälje: ca 13 år (4795 p)
  Rimbo: ca 9,5 år (3455 p)
  Hallstavik: ca 5 år (1839 p)
  Älmsta: ca 4 år (1470 p)

  Observera att detta är kötiden i snitt, det vill säga kötiderna var både högre och lägre. 

  Logga in på Mina sidor och se din poäng.

  Det vi kan garantera är att den som registrerar sig i vår kostnadsfria bostadskö har större chans än den som inte gör det alls - så om du inte redan står i kö och samlar ett poäng per dag så rekommenderar vi att du ställer dig idag.
  Här registrerar du dig i Roslagsbostäders bostadskö. 

  För att vara som mest förberedd inför valet av exakt vilken lägenhet du är intresserad av rekommenderar vi dig att använda vår digitala bostadsväljare som är framtagen för att ni som hyresgäster ska se exakt var i husen de olika lägenheterna är placerade.
  Roslagsbostäder

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.