Besöka Riksbanken?

Hej! Vi är en grupp av ”äldre män” som bland annat intresserar oss för svensk historia. En omistlig del av det är givetvis bildandet av världens äldsta Riksbank. Jag frågar därför om Riksbanken välkomnar besök och kanske har någon sorts guidad tur och/eller presentationer av Riksbankens historia och verksamhet genom åren?

Vänlig hälsning

Sven Holm
Sven Holm

Kommentarer

 • Hej,

  Kul att ni är en grupp likasinnade som kan ha sådant utbyte av varandras sällskap!

  Dessvärre måste vi göra er besvikna vad gäller möjlighet att få en egen guidad tur på Riksbanken. Vi har av olika skäl blivit mycket restriktiva med enskilda utomstående besök.

  Vi har dock återkommande hållit öppet hus en gång om året då vem som helst får komma in och besöka delar av våra lokaler. I nuläget finns dock inget fastslaget datum för nästa tillfälle så tipset kan bara bli att ni håller ögonen öppna framöver (det kan eventuellt bli framåt våren).

  Tills vidare kan vi också tipsa om följande två videor som handlar om Riksbankens historia och om huset:

  https://www.youtube.com/watch?v=wNTgIiGDebY
  https://youtu.be/oWUiS75X9aU

  Det finns även en relativt ny bok om Riksbankens historia skriven av Gunnar Wetterberg, som även medverkar i den första videon: https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/historia/pengarna-och-makten---boken-om-riksbankens-historia/

  Mvh

  Riksbankens kommunikationsenhet
  Riksbanken

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.