Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad har streamalagligt.se med EU:s nätportal Agorateka att göra?

2019-04-01 (uppdaterat svar)

Hej,

Streamalagligt.se är en nationell portal som innehåller förteckningar över webbplatser som erbjuder lagligt digitalt innehåll i Sverige. Streamalagligt.se är ett initiativ från Patent- och registreringsverket PRV.

Streamalagligt.se är kopplad till en nätportal på europeisk nivå, kallad Agorateka. Den innehåller en lista över nationella portaler från andra europeiska länder, framför allt EU:s medlemsstater.

Bakom några av de nationella portalerna står myndigheter i det deltagande landet, andra portaler har skapats genom samarbete mellan offentliga aktörer och organisationer inom den privata sektorn.  

En webbplats som ger tillgång till digitalt innehåll men inte listas på en nationell portal behöver inte nödvändigtvis vara olaglig. Det kan vara så att de ansvariga för den nationella portalen ännu inte känner till den, eller att de ansvariga för webbplatsen inte vill att den ska anges. Det kan också vara så att leverantören har ansökt om att webbplatsen ska listas på portalen och att en dialog med PRV pågår.

Med vänlig hälsning,
PRV Kundsupport

Kundsupport Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.