Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Landskapsvapen

Hur får jag använda ett landskapsvapen?
Tanken att använda inspiration av smålandslandskapsvapen till mitt band som ett emblem för att visa vart vi kommer ifrån. Får jag göra så eller inte utan att få problem?

Tack för svar

Kommentarer

 • 2019-04-01 (uppdaterat svar)

  Hej,
  Om du vill använda ett landskapsvapen eller göra en bild som kan förväxlas med ett landskapsvapen och sedan använder bilden i kommersiellt syfte (till exempel som logga för bandet, eller för att använda det på skivor och annat) måste du be om tillstånd. Kontakta länsstyrelsen för det landskap vars landskapsvapen du vill använda dig av, i det här fallet Smålands länsstyrelse

  Med vänlig hälsning,
  PRV Kundsupport
  Eva
 • Hej! Fyller på med ytterligare en fråga. Jag är ordförande för en liten förening i en obskyr sport få känner till och som det inte finns några pengar i. Är det fritt fram för oss att använda delar av ett landskapsvapen i vår logga mtp att vi knappast kan räknas som räknas som kommersiella?
  Hugo
 • Hej Hugo,

  PRV är inte tillståndsmyndighet för landskapsvapen och vi kan inte lova att det är fritt fram att använda landskapsvapnet hur som helst.

  Om ni vill använda ett landskapsvapen eller göra en bild som kan förväxlas med ett sådant och sedan använder bilden i kommersiellt syfte - även om ni inte tjänar pengar på det - (till exempel som logga för tävlingar, träningstjänster eller handledning/undervisning i sporten, eller för att använda det på tröjor, flygblad om föreningen/sporten och annat) måste ni be om tillstånd. Kontakta länsstyrelsen för det landskap vars landskapsvapen du vill använda dig av, för att vara säker på att få använda landskapsvapnet.

  Med vänlig hälsning
  PRV Kundsupport

  Eva

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.