Omflyttningsplats

Hej, jag har ett antal gånger märkt av att ni lägger upp annonser om lägenheter endast på boplats, jag undrar varför det är så?, eftersom om jag som hyresgäst skulle t.ex vilja söka på en lägenhet så har inte jag lika stor chans på boplats som Poseidon pga mina poäng.

Kommentarer

 • Hej Darly,

  vad bra att du hör av dig till oss. Det är en fråga som vi får ibland och anledningen är att vi inte vill att våra nuvarande hyresgäster ska behöva betala dubbla hyror vid omflyttning. Så här fungerar vår Omflyttningsplats:

  • Lägenheter som sägs upp läggs ut på Omflyttningsplatsen, där nuvarande hyresgäster kan söka.
  • Ibland har en lägenhet kortare uppsägningstid än tre månader (vid exempelvis flytt till äldreboende eller dödsbo). I de fallen går lägenheten direkt till Boplats. Detta för att undvika att den som vill göra en omflyttning ska få dubbla hyror.
  • När en hyresgäst gör en omflyttning internt läggs den lägenhet som hyresgästen lämnar ut på Boplats. Anledningen är att vi ger en kortare uppsägningstid vid byte av lägenhet internt. Eftersom lägenheten som lämnas har kort inflyttningsdatum erbjuder vi inte den via Omflyttningsplatsen.
  Hoppas att det var svar på frågan.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.