Kompost för allmänheten?

Jag köper nedbrytbara bambutandborstar som ska slängas på kompost. Kan jag slänga dem i matavfallet eller finns det någonstans där ni har kompost för allmänheten? Frågan gäller även andra produkter inom samma grupp, som är 100% nedbrytbara men inte mat.

Kommentarer

 • Hej Anna,

  tack för din fråga. Jag har skickat den vidare till ansvarig och återkommer med svar till dig så snart jag får en återkoppling.

  Vänlig hälsning

  DIana
  Diana Webbansvarig och kommunikatör
 • Hej Anna,
  god fortsättning. Jag har fått följande svar från ansvarig gällande din fråga om var du ska slänga tandborsten.
  I den bruna påsen ska bara matavfall, matrester och mindre mängder hushållspapper/servetter slängas. Så bambutandborsten kan tyvärr inte slängas där eftersom det förstör själva processen mot att skapa biogas.
  Alternativen är, som du själv efterfrågar - en allmän kompost och det har vi inte i anslutning där du bor eller att du skaffar en egen s.k. bokashihink för att göra egen näringsrik planteringsjord genom att kompostera enkelt och luktfritt hemma i lägenheten.
  I annat fall ska bambutandborsten kastas i restavfallet. Det är fortfarande ett klimatsmart alternativ eftersom den bidrar till mindre koldioxidutsläpp vid förbränning än vanliga plasttandborstar. Jag hoppas att du har fått svar på din fråga.

  Vänlig hälsning

  Diana
  Diana Webbansvarig och kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.