Hyreshöjning 2020

Hur kommer det sig att ni har mage att höja hyrorna nu mitt i pandemin när folk förlorar jobb eller permitteras? Företag har ju av regeringen fått tillsägning att EJ göra vinstutdelningar/utbetalningar till sina anställda under rådande omständigheter. Att höja hyrorna
är ju en form av vinst som ni drar in hos alla era Poseidon boende

Kommentarer

 • Hej Anna,

  vi vet att många hyresgäster har ett tufft ekonomiskt läge just nu och därför har vi bland annat valt att skjuta fram hyreshöjningen i år. Överenskommelsen var en hyresjustering från den 1 maj, men vi har valt att ta ut den först från den 1 juli. Vi hoppas att det kan göra en viss skillnad.

  Vi gör också vad vi kan för att stötta de hyresgäster som har svårt att betala sin hyra, bland annat är vi mer generösa med anstånd för dem som kontaktar oss och vi har ersatt första inkassokravet vid sena hyresbetalningar med en kostnadsfri påminnelse.

  Även om många individer är drabbade ekonomiskt behöver förvaltningen av våra fastigheter fortsätta och det innebär att hyrorna behöver följa den allmänna kostnadsutvecklingen. I osäkra tider som dessa är vi måna om att ha en stabil ekonomi över lång tid. Poseidons hyror går inte till några utdelningar till anställda, den vinst som vi gör återinvesteras i våra fastigheter.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.