Hjällbo-undran

Hur står det till med lägenheterna i Hjällbo? Köar på Boplats och Hjällbo är ett av områdena jag hoppas på (bott där förut, billigt, mindre än 500 års kö, bra kommunikationer, etc). Har bevakat Boplats i flera år och börjar få ihop rimligt med ködagar, men det känns som att det läggs ut färre Hjällbo-lgh nu än tidigare? Eller är det bara en tillfällighet? (Den interna Poseidon-kön har funnits hela denna tid så vitt jag vet.)

Håller de på att säljas ut / lyxrenoveras / bli studentbostäder eller något? Har sett ett par stycken med korttidskontrakt nyligen...

Tack på förhand för svar. 😀

Kommentarer

 • Hej,

  vad bra att du kontaktar oss, förstår att du undrar.

  Nej, våra lägenheter ska inte säljas ut eller lyxrenoveras. Däremot förbereder vi nu för en renovering på Hjällbo Lillgata, där vi de kommande åren behöver evakuera nuvarande hyresgästerna under tiden som vi renoverar. Eftersom lägenheterna ska stambytas kan våra hyresgäster inte bo kvar under renoveringen och de lägenheter som nu hyrs ut till korttidskontrakt kommer att användas som evakueringslägenheter för det projektet.

  När vi är klara med renoveringen och det inte finns behov av evakueringslägenheter för nuvarande hyresgäster kommer lägenheterna att hyras ut med vanliga kontrakt till sökande på Boplats.

  Vänliga hälsningar,

  Linda


  Linda Kommunikationschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.