Till senaste kommentaren

Får man använda elgrill på balkongen?

Hej,

Får jag grilla med elgrill på balkongen? Jag hittar inte mailadressen till min husvärd.
Henrik Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Henrik,

  vad bra att du hittat till vårt frågeforum!
  Ja, grillsäsongen verkar redan ha startat. Vi brukar inte tillåta någon grillning på balkongerna på grund av risken för rök och os in till grannen.

  Använd hellre eventuella grillplatser på gården.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef
 • Hej!

  Elgrill utvecklar inte rök. os? vad anser ni är obehaglig rök? grilladkött, kyckling, lax, korv, m.m. Är inte det lite väl överdrivet?


  Khristhian
 • Hej Khristhian,

  ja, precis som du skriver, det är inte så lätt att göra skillnad på olika typer av os. Så därför har vi valt att avråda från all grillning på balkonger.

  Vänliga hälsningar,

  Linda

  Linda Kommunikationschef
 • Vad gäller vid grillning på uteplatsen?
  Grannen under oss tände sin grill kl.23:00 rakt under vårdat sovrums fönster.
  Bor på Gånglåten 35, v.frölunda.
  Kent
 • Hej igen Kent,

  Vi brukar alltså inte tillåta någon grillning på balkongerna på grund av risken för rök och os in till grannen, utan hänvisar till eventuella grillplatser på gården.

  Om du vill hänvisa till något som står på vår hemsida hittar du det här:
  https://poseidon.goteborg.se/hyresgast/praktiskt-i-boendet/balkong-och-uteplats/

  Jag råder dig även att ta kontakt med din husvärd om problemet uppstår igen, och som innan meddelande följa de olika tillvägagångssätten för störning.

  Vänliga hälsningar,

  //Sofia
  Sofia Växel/reception
 • Hej!

  Vad gäller egentligen för grillning på uteplatser/terass? Har sett flera som har grill på sina uteplatser (nybyggda husen Adventsvägen). Och hur är det med om jag vill ha grill på min terass som jag har längst upp i huset? Där lär ju inte os från grillningen störa någon granne.
  Max
 • Hej Max,

  ja, vi får många frågor kring grillning - både från hyresgäster som störs av os och från hyresgäster som gärna vill grilla under sommarkvällar. Det är svårt att ha generella regler som passar alla fastigheter. Tumregeln när man grillar är att det inte får orsaka brandfara och att os inte ska störa grannen. Därför brukar vi inte tillåta någon grillning på balkonger. Och för att grilla på uteplatsen krävs att den är stor nog för att grannarna inte ska störas.

  Våra hus ser ut och det verkar inte som att grillning på just din terrass skulle påverka grannarna, men stäm gärna av med husvärden för just ditt hus hur han eller hon ser på det.

  Trevlig sommar!

  /Linda
  Linda Kommunikationschef
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.