Till senaste kommentaren

Hur laddar jag min elbil hos Poseidon?

Hej,
Jag har en elbil, men ingen el stolpe som jag kan ladda batteriet med, jag har parkering under huset som jag hyr av Poseiden.
Kommer Poseidon installera stolpar ?

Kommentarer

 • Hej,

  vi vill självklart hjälpa till att ställa om till mer miljövänliga bilar. Idag har vi få antal el-laddplatser i beståndet, men vi bygger successivt fler laddplatser i p-hus och garage när våra hyresgäster efterfrågar det. Kontakta din husvärd för att se om det är möjligt att skapa en laddplats för el-bil i ditt garage.

  Kostnaden idag för en el-laddplats är 600 kr utöver hyran för p-platsen. Då ingår fri el-laddning.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef
 • Hej!
  600 kr i månaden extra är jättedyrt. Det kallar jag inte hjälp att ställa om till elbilar.
  Rimligtvis borde man betala för elen på sin elräkning, utan påslag.
  Vill  hyresvärden inte investera i en laddstolpen, skulle det räcka med vanliga schuko-uttag med dedikerad 16-Ampere säkring.
  Viktigast är dock att installera stolpar på parkeringsplatser. Jag förstår inte varför installerar man inte sådana laddstolpar som används för motorvärmare. De kan inte vara jättedyra och fungerar utmärkt om man ska ladda bilen nattetid (då behöver man inte mycket ström). Man har sällan behov av snabbladdning, så i de fallen hade man kunnat ladda något annat stans.
  Jag har försökt kontakta Poseidon  i denna fråga för att förstå vad är planerna men jag fick inget respons, trots att planerna finns. De verkar vara hemliga och hyresgästernas synpunkter inte välkomna.

 • Hur kommer det sig att det är förenat med en enligt min mening hög kostnad? Ett motorvärmaruttag kostar 25 kr extra i månaden. För en ren elbil kan man möjligen motivera 600 kr/månad, kanske också för en hybrid som laddas fullt varje dygn, men med min förbrukning (ca 5 mil/vecka på el) blir det väldigt hög kostnad (30 kr/mil). Individuell mätning (det fungerar ju bra med varmvatten!) torde vara det enda "rättvisa" när det gäller billaddning.
 • Hej!

  Att vi inte tillåter laddning i vanliga uttag är på grund av säkerhetsskäl. Laddstationer är till skillnad från vanliga uttag byggda för hög kontinuerlig belastning och har inbyggda säkerhetsfunktioner som stänger av om det blir något fel.

  Vi jobbar just nu med att ta fram en strategi för hur vi ska erbjuda elbilsladdning för våra hyresgäster på större skala i framtiden. För att kunna erbjuda laddning tills den strategin är klar erbjuder vi en laddstation mot en fast månadskostnad inklusive elenergi. Kostnaden ska täcka inköp, installation och energikostnad för att inte övriga hyresgäster ska vara med och betala för de som laddar sina elbilar.

  Med vänliga hälsningar,

  Anton
 • Hej Anton,
  Vad kostar denna kortsiktiga lösningen, och hur snabbt kan man få den installerad ?
  När kommer den långsiktiga lösningen att träda i kraft och vad kommer det då att kosta ?

  mvh
  Lennart
 • Hej,

  vi vet tyvärr inte när den långsiktiga lösningen är klar att implementera eller vad kostnaden blir, men i den kommer vi att införa en rörlig kostnad där varje användare betalar för den el man förbrukar.

  Den kortsiktiga lösningen med fast pris är ett sätt att snabbt kunna komma igång med el-laddstolpar där det är möjligt. Hur snabbt du kan få en laddstolpe där du bor kan jag inte svara på, men prata med din husvärd om du är intresserad!

  /Linda
  Linda Kommunikationschef
 • 600 kr!! wow
  600 + garage ( 700 ) = 1300 kr / månad .
  Elbilar är väldigt dyra, men sparar man på bränslet så kanske lånar det sig! Nu med era priser så sparar man inget och då har man inget råd att köra miljövänligt.
  Tack Poseidon! jag behåller min smutsig bil kvar.

 • Hej,

  ja, det är förstås en betydlig kostnad, även om det ingår fri el i priset.

  Vi hoppas på att hitta en lösning på sikt där man bara betalar för den el man förbrukar. Vi hoppas kunna återkomma med det erbjudandet!

  /Linda
  Linda Kommunikationschef
 • Hej,
  Poseidon har precis avslutat ett nybygge (Synvillan Göteborg) där jag hyr och har p-plats under huset. Varför installeras inte uttag för laddning samtidigt? Är det inte en lag på att så skall ske vid nybygge?
 • Hej Peter,

  Det kan i framtiden komma lagkrav på elbilsladdning vid nyproduktion, men något sådant finns inte än.

  Dock erbjuder vi dig som hyresgäst hos Poseidon elbilsladdning om du hyr p-plats i p-hus eller garage, mot en förhöjd parkeringshyra. Kontakta din husvärd om du vill ha mer information där du bor!

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef
 • Om det är som Anton svarar här ovan att månadskostnaden på 600 kr/mån skall täcka inköp och installation, redovisar ni den kostnaden för aktuell hyresgäst? När den kostnaden sedan är betald, räcker det då att bara betala för elförbrukningen efteråt? Annars har jag svårt att se att ni skall kalla er för ett ”hållbart företag”
 • Hej Mats,

  Kostnaden täcker både installation, underhåll och elförbrukning. Det är alltså en hyra vi tar ut och ingen kostad som betalas av.

  I framtiden hoppas vi kunna erbjuda en lösning där en del av kostnaden är rörlig och att man betalar för den faktiska förbrukningen, eftersom det är ett mer rättvist sätt att ta betalt. Eftersom vi inte har systemen för mätning och debitering på plats än har vi istället valt en lösning där elförbrukningen ingår i månadsavgiften.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef
 • Hej!
  Tycker inte 600 kr extra låter så dyrt. Ska man ha en fast avgift på detta sätt kan man ju inte inventera fordon och hur mycket respektive hyresgäst kör inför varje avtal. Kör man inte så mycket bil och har ett mindre batteri i bilen så låter det såklart mycket, medans en Tesla ägare som kör mycket jublar åt 600 kr för laddningen.
  I fastigheter jag arbetar med tar vi 400 kr för ett 16 A uttag. Dessa ska dock bytas ut till riktiga laddstolpar.


 • Hej!
  Hur går det med detta?
  Är det fortfarande 600kr/månaden som gäller eller har ni kommit framåt gällande en långsiktig lösning? Med vänlig hälsning, Nils Lyckander
  Nils
 • Hej Nils,

  nej, tyvärr har vi inte hittat en långvarig lösning ännu. Jag hoppas kunna återkomma med det framöver.

  Vänliga hälsningar,

  Linda
  Linda Kommunikationschef
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.