Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man sätta upp väghinder längs Öjersjövägen?

Hej!
Trafiksituationen på öjersjövägen är numera outhärdlig. Med tanke på gökegårdsprojektet, LSS-boendet vid lyckotalsvägen är det förutom personbilar numera även tung trafik som kör alldeles för fort. Bifogad bild visar den längsta raksträckan på denna väg där samtlig trafik passerar i minst 50-60km/h. Därefter ser det bättre ut när resterande sträcka fram till korsningen Öjersjövägen/Kåsjövägen har gott om hinder redan. Är det möjligt att sätta ut permanenta 30-stenhinder likt det i korsningen Lindsvägen/Mossvägen som tvingar trafik att sakta ned? Eller vad finns för möjligheter?

Kommentarer

 • Hej William!
  Öjersjövägen är föremål för utredning avseende trafiksäkert och finns med i Trafikenhetens åtgärdsplan att preliminärtutredas 2022.


  Vänliga hälsningar
 • Hej Monica!
  Vad exakt innebär en preliminärutredning för nästa år?
 • Hej igen! Åtgärden finns med i Trafikenhetens åtgärdsplan för investeringsåtgärder. Ärendet kommer utredas under 2022 och viktas mot andra planerade åtgärder. Först under 2022 vet Trafikenheten om och isf vilka ev åtgärder som planeras.
 • Hej!
  Trafiksituationen är som sagt ohållbar redan nu 2021. Finns det möjlighet att ansöka om permanenta väghinder utöver blomlådor på redan nu?
 • Hej,

  Det är inte aktuellt med några permanenta hinder förrän en utredning är genomförd.

  Du är välkommen att skicka in synpunkter och klagomål via vår hemsida, https://www.partille.se/e-tjanster/synpunkter--felanmalan/

  Med vänlig hälsning, 


  Sara Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.