Snöröjning i Öjersjöområdet

Hej Partille kommun,

Nu har vintern kommit till byn och snön yr i luften. Jag bor i Öjersjö, området Hallen och vill bara påminna om att det vore superbra om snöplogning kommer igång när snön landat! I många år har jag/vi upplevt att snöröjningen varit väldigt sen och hoppas verkligen på en förändring i år!
Snälla kommunen starta igång snöröjarna i tid för trafiksäkerheten och kommuninvånarnas säkerhet!
Mvh
Henrik

Kommentarer

 • Hej Henrik! Snöröjarna är ute och kör för fullt och du kan läsa kommunens prioriteringar på vår hemsida: https://www.partille.se/gata-park--trafik/stadning-av-gator-och-trottoarer/halkbekampning-och-snorojning/
  Monica Kommunvägledare
 • Hej, Tack för svar!
  Min erfarenhet från tidigare år och även i år är att snöröjningen på flertalet platsen bland annat området Hallen i Öjersjö är så sen att det blir en trafikfara då den blir hårt packad och inte går att ploga bort. Det resulterar i halt väglag långt tid efter snöfallet. Jag ser gärna att snöröjningen planeras med tidigare start för att hinna röja snön innan trafikintensiva tider. T.ex. bör bostadsområden vara röjda från snö till morgontrafiken om det snöat föregående dygn. Att mäta från snöfallets slut och 16 framåt innebär i praktiken att vägar är oröjda i flera dygn vid lite längre snöfall som nu!
  Mvh
  Henrik
 • Hej.
  Nu när ni har gjort kommunens prioriteringar, så kan  prioritera cykelvägarna från Öjersjö till kommungränsen till Göteborg via Allum. Idag 1/2-19 var det knappt att man kunde cykla på gångbanorna så jag tog vägen istället ( för den är ju saltat och ingen snö och fin ) Sedan kan man ju skotta på marken och inte en dm upp i luften eftersom ni är motståndare att använda salt på gång och cykelbanorna.
 • Hej,

  Bor också i Öjersjö (Hultet Norra) och ovan prioriteringar som du hänvisar till uppfylls inte. I vårt område finns en förskola och nu har det gått 3 dagar innan ni dykt upp. Folk går med barnvagnar/pulkor mitt i gatan då det är enda stället som är lite uppkört. Nu har det fryst på ordentligt under natten, och skulle det uppstå en olycka på förskolan eller i området är det tveksamt att räddningsfordon kommer fram på ett säker sätt.

  Personalen på förskolan har ringt i två dagar för att få nån som plogar vägarna för att man skall kunna garantera barnens säkerhet. Där blir man lovade att nån skall ploga omgående, men inget har hänt på två dagar..

  Såhär har det varit sen området byggdes. Dags att sätta lite hårdare krav på entrepenören som skall röja snö i Öjersjö eller utöka med fler entrepenörer?

  Mvh
 • Hej Henrik, Stefan och Martin,

  Tack för att ni lämnat kommentarer!

  Vi har tagit emot de synpunkter och felanmälningar ni skickat till oss och tagit dessa vidare till vår gatuavdelning för åtgärd.

  Just nu är det många innevånare som lämnat synpunkter på snöröjningen i områdena kring just Öjersjö. Kommunen är medveten om situationen och har satt in extra resurser för att avhjälpa den. Mer information om detta finns att läsa här:

  https://www.partille.se/nyheter/fler-resurser-satts-in-mot-snon/

  Med vänlig hälsning,
  Robert Kommunvägledare
 • Hej!!  Jag bor i Kåhög och den gatan jag bor på -Björkåsvägen- har röjts EN gång sedan snön kom! Det är helt bedrövligt och nu måste det absolut skottas! 

 • Hej Ewa!

  Tack för att du kontaktat oss!

  Vi skickar din synpunkt kring snöröjningen på Björkåsvägen vidare till vår gatuavdelning för åtgärd.

  Mer information kring snöröjningen i nuläget hittar du här:

  https://www.partille.se/nyheter/fler-resurser-satts-in-mot-snon/

  Med vänlig hälsning,
  Robert Kommunvägledare
 • Hej
  Snöröjningen i Hallen/ Öjersjö är katastrofalt dålig i år.
  Nu var dom på Skälstenen och plogade för första gången sen snön kom och då åker han iväg innan han ens har gjort färdigt jobbet, Partille Kommun, det här duger inte, urdåligt
 • Hej Dick!

  Tack för din kommentar!

  Vi skickar din synpunkt kring snöröjningen på vidare till berörd förvaltning

  Givetvis kommer kommunen utvärdera vad som fungerat bra/dåligt under snöröjningen för att det ska kunna bli bättre framöver.

  Med vänlig hälsning,
  Robert Kommunvägledare
 • Hej,

  Nu är det barmark sedan en tid och ämnet inte aktuellt för stunden.
  Men jag undrar ändå när/var man kan se resultatet av gatuavdelningens arbete med förbättring kring detta, vilken blev åtgärden?

  Otroligt viktigt att värna om trafiksäkerheten, inte minst i områden med så mycket barn och runtikring förskolorna!

  Mvh Christin
 • Hej Christin! Visst är det viktigt att värna trafiksäkerheten. Jag tar dina frågor vidare till Gata/park och hör med dem hur långt de kommit med utvärdering kring årets snöröjning.
  Monica Kommunvägledare
 • Hej Christin! Åtgärder för att förbättra snöröjningen sker genom att ny upphandling av vinterväghållning nu pågår. Vi var absolut inte nöjda med resultatet av den förra upphandlingen. Vänliga hälsningar Tekniska avdelningen

  Karin Kommunvägledare
 • Hej jag bor i öjersjö Öjersjövägen 38f alldeles brevid vår gård så finns det en gångväg som används flitigt av bla annat skolbarn och sådana som ska till bussen. Snälla röj snön och gärna salta ,sanda det är jättehalt där. Mvh Matti
  Matti Frondelius
 • Är lite osäker på vilken väg du menar. Den enda gånvägen i närheten som ska underhållas av kommunen går, vad jag kan se,  i Drevstigens förlängning över till Öjersjövägen mellan Öjersjövägen 38 och Öjersjövägen 34. Kan du rita in den på en karta och maila till Kundcenter@partille.se så kan vi kolla den?
  Ola Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.