Till senaste kommentaren

När sker det en uppfräschning av Furulunds centrum?

Hejsan!

Jag är boende i Furulund och jag undrar när ni kommer att fräscha upp vårt torg? Bänkarna t ex, är bedrövliga, fulla av mossa, man vill inte sätta sig med risk för att smutsa ner sina kläder. Rondellen är i bedrövligt skick, halva är asfalterad och övriga delen har kullersten, ser allmänt ovårdat ut, en tall?, ogräs m.m. Anser att vi har den fulaste rondellen i Partille. Har även det fulaste och tråkigaste torget. Från gångtunneln, från Pepparkaksstaden upp till torget, möts man av ovårdade buskar och högt gräs, det är så att man skäms. Området utmed Landvettervägen på högersidan, innan rondellen, skulle även behöva klippas. Det är väldigt svårt att se om det kommer bilar när vi skall svänga ut från Pepparkaksstaden till Tingsvägen. Anser att det är en trafikfara, då det är väldigt trafikerat. Det fräschas upp på många håll i Partille, men Furulund tycks vara helt glömt.Vet att ni gjort det finare vid Parkeringen utanför vårt Servicehus och jag är tacksam för det, men det var verkligen på tiden! Hoppas verkligen att ni tänker fortsätta att rusta upp övriga delar av torget inom en snar framtid. Jag trivs väldigt bra i Furulund/Partille, men man vill ju inte skämmas över området då det ser allmänt ovårdat ut. Alla pengar kan inte satsas på våra nybyggen och deras områden.

Mvh

Camilla 

Kommentarer

 • Hej Camilla och tack för dina synpunkter! Vi kommer att vidarebefordra dem till Samhällsbyggnadskontoret. Med vänlig hälsning Kundcenter
  Monica Kommunvägledare
 • Hej,

  Bra skrivet Camilla, jag har själv påpekat nerskräpningen som ingen gör ngt åt. Min man och jag har plockat upp allt skräp vid Kåsjöns bilparkering en dag i mörka januari, snart är det dax igen för en insats.

  Vad fick Camilla för svar på sitt inlägg av berörda parter?


  Marianne
 • Hej Marianne!

  Tack för din kommentar!

  I framtiden kommer Furulunds centrum att göras om och det pågår just nu planeringsarbete kring detta, se länk nedan:

  https://www.partille.se/bygga-bo--miljo/samhallsplanering/detaljplanering/pagaende-detaljplaner/planprogram-for-furulunds-centrum/ 

  Är det något område i kommunen som ni vill felanmäla kan ni använda e-tjänsten för felanmälan, se ytterligare länk nedan:

  https://www.partille.se/e-tjanster/synpunkter--felanmalan/ 

  Med vänlig hälsning,
  Robert Kommunvägledare
 • Hej Robert!

  När det gäller nedskräpningen i vårt centrum, Furulund så har kommunen ett övergripande ansvar att det sköts, eller hur. Jag har pratat med Zackrisson som bedriver torghandel och han har berättat att marken i centrum ägs av flera aktörer och dom sköter uppenbarligen inte sina områden som de ska. Vad gör ni på kommunen åt detta? runt kiosken ser det för bedrövligt ut. Jag skulle vilja komma i kontakt med någon ansvarig på kommunen för att reda ut detta. Vem ska jag kontakta?

  Vänliga hälsningar
  Marianne
  Marianne L
 • Hej Marianne!
  Kontaktperson på Partille kommun gällande ansvar för Furulunds centrum är Patrick Grotenius som nås via Kundcenter på 031-7921000.
  Monica Kommunvägledare
 • HEJSAN PATRIK GROTENIUS, MED FLERA AKTÖRER??!!!!
  HAR TIDIGARE HÖRT AV MIG TILL ER OM FURULUNDS PROBLEM, HOPPAS ATT DU FÅTT MITT MEDDELANDE OM DETTA! JAG ÄR VÄLDIGT UPPRÖRD ÖVER ATT JAG  INTE HAR FÅTT NÅGOT GENSVAR FRÅN ER! VID RONDELLEN ÄR DET INTE KLIPPT, EN STOR TRAFIKFARA OCH RONDELLEN SER UT SOM SKIT! HÄR ÄR DET MYCKET TRAFIK OCH ÄVEN VÄLDIGT TUNG TRAFIK MED LÅNGA STORA LÅNGTRADARE!!! HUR TÄNKER NI???? GÅR SNART UT I PRESSEN OM DETTA! NI FÅR EN CHANS TILL ATT RÄTTA TILL DETTA!
  Camilla Bergqvist
 • Hej! Ditt ärende lyfts på nytt till de ansvariga inom samhällsbyggnadskontoret. Vi ber dem om snabb återkoppling till Dig i detta ärende. Hälsningar Camilla i Kundcenter
  Camilla Kommunvägledare
 • Hej Camilla!

  År det rondellen på Landvettervägen du menar? Den tillhör Trafikverket och jag får i så fall hänvisa dig till deras kundtjänst då det är en statlig väg.
  https://www.trafikverket.se/

  Vänliga hälsningar
  Pernilla Kommunvägledare
 • Hej, har ställt fråga förr på olika ställen delvis enligt ovan. Undrar om något underhåll planeras in för Furulunds centrum. Blir ofta hänvisad till längre planering, men när rensas och fräschas det upp. Det känns otryggt med ett centrum som bara står och förfaller. Ingen ordning på var bil och gångbana hålls isär. Nu är det också enkelt att köra bort mot fotbollsplanen, vilket även en del gör. Alla hänvisar till olika personer. Snälla skicka vidare till alla de ansvariga.
  Hälsningar Anna
  Anna Hedberg
 • Hej Anna!

  Tack för din synpunkt!

  Självklart tar vi emot och skickar den vidare till berörd förvaltning.

  Välkommen åter!

  Med Vänlig Hälsning,

  Robert Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.