Hur byter jag grundskola?

Jag undrar hur jag går tillväga som vårdnadshavare om mitt barn vill byta skola?
Partille kommun Kommunvägledare Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej!

  Skolbyte både som nyinflyttad i kommunen och om det gäller byte inom kommunen går det smidigast att göra det via respektive e-tjänst på Partille.se.

  Skolbyte för nyinflyttade: E-Tjänst

  Skolbyte inom Partille Kommun: E-tjänst

  Med Vänlig Hälsning,
  Robert
  Robert Kommunvägledare
 • God dag
  Jag vil gjärna registrera min dotter i Oxledsskolan för nästa höst 2019. Våra familj flyttar til Sävedalen, Göteborg, i Juni 2019. Vi har hyrt boende på Offerstensvägen 31. Jag vet at ett islänskt barn är i Oxledsskolan och de är två islänska barn som vill komma i Oxledsskolan i förskola. Ett barnet är våra kusin.

  Min dotter är 8 år och pratar ingen svenska i dag men vi ska försöka lära henne innan vi kommer lite svenska. Jag bodde på Guldheden som barn og pratar, skriver og läs svenska men inte min man.

  Därför som vi inte har flyttat då har vi inga person nummer och jag vil så gjärna registrera minn dotter hos Oxledsskolan så snart som möjligt. Jag har försökt att ringa til Oxledsskolan men inte fått kontakt med kvinnan some kan hjälpa mig. Sá jag hoppas att ni/du kan hjälpa mig med nästa steg.

  Med vänlig hälsning
  Iðunn Kjartansdóttir
  Vägledare och lärarinna
  telefon: + 354 6928002
  Nordlingaskole

 • Hej Iðunn!

  Vad roligt att ni ska flytta till Partille!

  Vill du ansöka till en specifik skola ber vi dig vänligen att gå via e-tjänsten för ändamålet som du hittar här: E-tjänst.

  Har du några frågor kan du också ringa oss på kundcenter på telefon 031-792 1000 vardagar mellan 8:00-17:00.

  Med vänlig hälsning,
  Robert Kommunvägledare
 • Tack så mycket. Jag har inte dossiernummer så att jag kan inte använda etjänst.
  Vad ska jag då göra?
  Hälsning
 • Hej, Idunn. Då skickar vi en blankett istället, om vi får en komplett adress. Om du vill så kan du mejla din förfrågan och din adress till kundcenter@partille.se.
  Ola Kommunvägledare
 • Hej!

  Jag har en son som är 11 år och som bor växelvis (varannan vecka) hos mig med familj. Mamman bor i centrala Göteborg och han pendlar varannan vecka till Gustaviskolan från Sävedalen där vi bor. Han har alltså gått kvar på samma skola sedan skolstarten och sedermera separationen för ett antal år sedan. På Gustaviskolan kan man bara gå till 5:e klass vilket innebär att inför hösten 2020 måste vi välja en ny skola för honom. Då Vallhamra skolan ligger bäst till med allt vad det innebär, undrar vi hur man smidigast ansöker om att byta skola och när man måste sätta i gång processen?
  Vi jag/mamman/sonen är alla överens om skolan. Min son har en massa kännedom/kompisar på Vallhamraskolan då han har spelat fotboll i Sävedalens IF i ca 4 år. Jag själv är en av lagledarna i Sävedalens pojkar 08:a. Hans lillebror har precis börjat i förskoleklassen på Vallhamra och hans bonussyster går nu sista året på högstadiet.

  Med vänliga hälsningar


  José Fortes
 • Hej José! Du ansöker om en grundskoleplats via vår e-tjänst "Anmälan om skolbyte för inflyttade elever..." som finns på kommunens hemsida: https://www.partille.se/e-tjanster/barn--utbildning/
  Med vänlig hälsning Kundcenter
  Monica Kommunvägledare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.