Till senaste kommentaren

Färga plagg med maskering av vissa detaljer?

Jag ska färga en adidasklänning så den blir mer svart igen då den förlorat färg. Hur gör jag med de vita stripsen? går det att maskera på nåt vis så de ej blir färgade? Med vänlig hälsning, Anna

Kommentarer

 • Hej Anna,

  Tack för att du hörde av dig till oss!
  När man färgar in ett plagg i samma typ av material i ett färgbad, så färgas hela plagget in. Tyvärr har vi ingen produkt som kan maskera vissa delar på plagget.
  Om vissa detaljer på plagget skulle vara i syntet tyg t ex polyester så tar dessa inte åt sig färg på samma sätt, dock kan det bli en svag färgton.

  Tveka inte att höra av dig om du har ytterligare frågor!
  Ingela
  Product Development
 • Tack för svar. :-)  En följdfråga då. Kan man kanske använda er handtvätts färg och bara doppa ner plagget till ärmarna och spara ränderna? Om jag tejpar över dem. Eller kan det bli rika för ojämn färgning då? Med vänlig hälsning, Anna
  Anna
 • Hej igen Anna,

  Om du bara doppar plagget i ett färgbad, så kommer färgen att sakta sugas upp, även delvis på den del som inte är doppad. Plagget måste dessutom vara i färgbadet en viss tid och ju längre tid, desto mer färg sugs upp. Det är svårt att bestämma en exakt linje, där färgen slutar. Det hjälper inte att tejpa, färgen går in under tejpen, inne i tyget.
  Jag har inget bra alternativ för ditt projekt, tyvärr.

  Hoppas kunna vara dig till mer hjälp en annan gång :-)
  Ingela
  Product Development

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.