Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vänsterinriktning på Omni?

Hej
Har fått en känsla på senare tid att Omni (som SVT och SR) har börjat stödja den sittande regeringen (S+MP). Är det så?

Uppskattar Omni jämfört med andra nyhetsappar men har ingen lust att bli hjärntvättad i smyg eller pådyvlad en för ensidig politisk uppfattning (såg precis en intervju med Ola Wong på SVT - och han har många rätt!)

Med vänlig hälsning

Olle Johnsson


Kommentarer

 • Hej Olle,
  Omni är en nyhetstjänst utan partipolitiska lojaliteter. Har du något exempel på rapportering som du tycker varit ensidig?
  Med vänlig hälsning,
  Sebastian Hagberg, nyhetsredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Hej Sebastian

  Tack för snabbt svar.

  Du kan ju gå in och titta i ert flöde (Toppnyheter) för tillfället och göra en bedömning själv.

  Kommer att försöka samla på mig ett par exempel och skicka in till er (hoppas dock att det blir svårt då jag verkligen uppskattar att ni i ert arbete försöker vara opolitiska)

  Med vänlig hälsning

  Olle Johnsson


 • Om det är någon riktning på Omni så är det en högerriktning eftersom de förmedlar nyheter från andra media som i stort sett alla är högermedia tyvärr.
 • Jag måsts tyvärr hålla med Olle, jag började läsa omni för ett par år sedan, därför att jag inte läser längre varken aftonbl, eller exprs, men märker nu att även omni börjar skruva sig åt ett håll, vilket är trist, nu det med den brasilianska politikern, där man beskyler den brasilianska polisen, det man inte tar fram är hennes inblandnig i "comando vermelho" för känner man till saningen så blir verkligheten annorlunda, med det sagt, vill jag bara säga att det som hände är avskyvärt, men det som skrivs i svensk media är fullständigt skruvad, skulle jag vilja påstå.
  Vill man veta verkligheten, måste man gräva själv,
 • Hej Richard,

  Omnis uppdrag är att sammanfatta nyhetshändelser. Vi använder oss av etablerade nyhetsbyråer (exv AFP och AP) och stora internationella medier (BBC och The Guardian) i rapporteringen av den händelse du refererar till. Om du har tips på rapportering som vi borde lyfta fram är du välkommen att tipsa oss!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Som ointresserad av att delta i varken höger- eller vänsterpolariseringen som pågår i samhället, söker jag en opartisk, bred presentation av aktuella händelser och nyheter; där OMNI har stått för ett bra koncept där man kan del av olika vinklar och kommentarer.
  Men när man senaste tiden lyft fram 'långläsning' som är extremt vinklad i ett enda perspektiv; får jag dålig smak i munnen. Redaktionen (Helena) har också svarat mig  att hon inte håller med. Det är väl OK. Kunden kan ju inte alltid ha rätt...
  Men om man som jag (tror många av era kunder ser det på samma sätt) inte vill bli pådyvlad ideologiskt vinklad journalistik (varken höger eller vänster) ska man nog vara väldigt noggrann när man väljer ut vad man rekommenderar sina läsare att läsa som 'långläsning',,, Bara ett tips.
 • Att Omni räknar in ETC, en extremistisk vänstertidning, bland de ledarredaktioner man refererar, är ett exempel på vänstervridning, vlket redaktören efterfrågat ovan. För övrigt är det ensidiga vänsterurvalet uppenbart tvärsöver hela urvalet av nyheter.
 • Jag skulle gärna vilja lägga fram min åsikt om detta också då även jag har märkt att Omin ibland rapporterar nyheter utan att ta fram bådas sida utan verkar ibland gå den lata vägen.
  Exempel på detta är de senaste nyhetsartiklar om NMR, jag fårstår att det anses vara ett nazistiskt parti men dem kallar sig själv inte för det och att skriva "nazistiska motståndsrörlesen" istället för deras riktiga namn "nordiska motatåndsrörelsen" är egentligen bara att lägga in sin egen åsikt i en nyhetsartikel som inte hade behövt det.

  Om något så hade det varit trevligt om det istället hade stått "Nordiska motståndsrörelsen (NMR) som anses vara nazistiska".
 • Tack för ditt inlägg. Jag hittade en äldre artikel där vi skrivit ”nazistiska motståndsrörelsen” och har ändrat det korrfelet, precis som du skriver brukar vi snarare sätta det som benämning på deras tillhörighet. Den gången skrevs förkortningen ut fel.
  Bästa hälsningar /Josefin Pehrson, nyhetsredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Tack för att du ändrade på det jag påpekade.
  Jag märker dock att sättet som det fulla namnet skrivs fortfarande kanb leda till att man antar att "nazistiska" tillhör deras namn.
  Exempel på detta är:
  https://omni.se/var-fjarde-nmr-medlem-domd-for-valdsbrott/a/p6GBew
  https://omni.se/sapo-befarar-nmr-kapabla-att-bega-terrorattentat/a/m68de1
  I den andra så står nazistiska till och med med stor bokstav så om man inte redan visste vad deras förkortning (NMR) stod för kan man lätt anta att "N" står för Nazistiska.

  Om möjligt så hade känns det mer opartiskt att istället skriva som här
  https://omni.se/nmr-medlemmar-anmals-for-hets-mot-folkgrupp/a/RxRARA
  Då separeras "nazistisk" från resten av namnet och alla förstår att de inte kallar sig för det.
 • Hej igen, tack för dina synpunkter och för exemplen.
  Bästa hälsningar /Josefin Pehrson
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.