Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utrikes vs Inrikes

Hej!

Jag tycker Omni är en fantastisk tjänst och skulle gärna betala för den.

Har dock lite feedback: Jag vill generell sätt veta mer om omvärlden och mindre om ankdammen Sverige. Har därför dragit ned Inrikes på "Endast större" och Utrikes på "Max". Ändå upplever jag att bland de första 10-20 nyheterna är i regel ändå typ 50% om Sverige! Med en nyhetsmix som beskriven ovan hade jag förväntat mig typ en ratio på typ 5:1 vad gäller utrikes vs inrikes.
Som exempel har den senaste månaden de första nyheterna nästan uteslutande handlat om riksdagsvalet, trots att nästan ingen av värde har hänt. Samma dag som Bolsonaro valdes i Brasilien handlade de första 3 nyheterna ändå om att Annie inte vill prata med Stefan, som inte vill prata med Jonas osv...

Med andra ord skulle jag gärna se ett ökat fokus på Utrikes! Någon kanske kan börja bevaka The Economist?

Kommentarer

 • Hej Håkan!

  Jag förstår din utmaning. Med tanke på det politiska läget som råder skriver vi exceptionellt mycket om politik, ofta med ett högt nyhetsvärde. Det gör förmodligen att du har svårt att "slippa" politik i den grad det låter som att du önskar. När du skriver att du dragit ner kategorin Inrikes, ska jag tolka det som att du även har dragit ner kategorin Politik?

  Tack för övrigt för fint beröm till tjänsten och ha en trevlig kväll!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Tack för snabbt svar!
  Jag har både Inrikes och Politik satta på "Endast större nyheter" och Utrikes satta på "Alla".
  När jag nu går in i appen och kikar på de 6 första nyheterna handlar samtliga (!) om riksdagsvalet, trots att väl inget väsentligt har hänt i valfrågan idag heller? Med ovanstående nyhetsmix hade jag väntat mig 0 nyheter om riksdagsvalet och kanske 5-6 st om utrikes?
 • Hej,

  Ah. Ja, det stämmer att du ska få upp de två översta så kallade klustren (inkl totalt sex artiklar) om du har endast stora nyheter, baserat på de nyhetsvärden som är inställda på de översta artiklarna i respektive kluster.

  Som sagt, jag förstår din synpunkt. Däremot bedömer vi att de politiska händelserna under dagen har ändrat spelplanen i någon mening så jag kan inte hålla med om att inget väsentligt har hänt (om än inget avgörande). Så noll artiklar lär du inte få så länge du inte helt stänger av Politiken.

  Till vidare, om du vill ha en hårdare sållning av politik, får jag nästan rekommendera dig att läsa Omni i Utrikesläge, alltså under utrikeskategori. Jag förstår att det inte är optimalt!

  Vänligen
  Helena, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.