Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Tokiga rubriker?

Hej! Har märkt idag att några av era rubriker är lite tokiga, exempelvis Nordea faller i börsens öppning "penismassage" och Unga rekryter tvingades våldta varandra - tv-livesänder resa runt Island.. Vansinnigt underhållande!

Kommentarer

 • Hej!
  Tack för din rapport!
  Det låter ju helt vansinnigt (och underhållande) :-)

  Jag kan inte återskapa det här, har du möjlighet att skicka en skärmdump på hur det ser ut hos dig?

  Catarina Smedshammar UX-lead
 • Det verkar som att det har löst sig nu, vissa ord i vissa rubriker "följde med" i flödet. Skickar med 2 bilder som jag skärmdumpade (mest för underhållningsvärdet 😀 )

  Keep up the good work!

  Bifogade filer: • Åh jisses...

  Det där måste vara ett ytterst tillfälligt fel i utritandet av sidan - och förhoppningsvis bara lokalt på just din dator den här gången. Men vi fick skrämselhicka här!

  Bra att det har ordnat upp sig, vi ska titta på om det går att säkra upp så det inte sker igen.

  Tack!

  Catarina Smedshammar UX-lead
 • "...Tech Brief? Signa Upp!"
  Vore skönt att slippa dålig svengelska.
  Alla avsnittsrubriker i menyn är på svenska utom "Tech". Slappt och slentrianmässigt tycker jag. Det svenska "Teknik" borde duga gott.

 • Extremt dålig svenska numera på Omni. Tyvärr, verkar det inte bara vara små misstag, utan ofta dålig förståelse i den grundläggande svenska grammatiken, vilket medför att hela meningar blir svårtolkade.
  Ett exempel: ”När jag pratade med hon kände jag hur något inom mig blev ljusare”

 • Hej Bengt,
  Det låter ju onekligen som konstig grammatik. Men jag kan inte hitta den meningen när jag söker i vad vi skrivit. Vet du vad rubriken var på den texten?

  mvh

  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Ang. Trumps röster; "Donald Trump tycks ha svårt att släppa att Hillary Clinton fick fler röster än honom i presidentvalet i november, ..."
  Jag är språkfascist, jag vet, men det skär i mitt språkcentrum när jag ser sådan behandling av språket.

 • Hej! Jag ser ofta stavfel på er sida, där ord faller bort och man får gissa vad meningen betyder. Jag vet inte hur det fungerar hos er men jag föreslår att ni ber kollegor korrläsa era sammanfattningar, de är korta så det borde inte vara tidskrävande. Utöver detta har jag flera gånger reagerat på vilket sätt olika nyheter betonas genom udda ordval. Nu senast är exemplet: "Abortkritiska barnmorskan". Hon är inte bara kritisk väl? Hon är en abortvägrande barnmorska! Flera gånger har jag noterat liknande exempel och jag tycker det är viktigt hur ni journalister signalerar nyheter, det ska vara så objektivt och korrekt som möjligt, eller hur?

 • "Trollsajt betalar de som sprider hat." Med den här sortens "grammatik" är det inte klart vem som betalar, trollsajten eller de. "Trollsajt betalar dem som sprider hat" borde det vara.
 • Hej Jón! Du har rätt, rubriken är fixad.
  Tack för att du hörde av dig.

 • Rubrik: Trump skojar: Avlyssning? Det har vi gemensamt

  Det var vilseledande rubriker som denna jag hade hoppats få komma ifrån
 • Hej Simon,

  På vilket sätt menar du att den är vilseledande?
 • Jag tycker den följer samma clickbait-anda som MSM. Det är ingen hemlighet att många väntar på något konkret från Trump ang. hans påstående om avlyssning.
  Det är svårt att se hur en rubrik som denna inte försöker utnyttja det och få en förhållandevis obetydlig nyhet att verka mycket större.

  Utöver det så tycker jag att Omni överlag håller en bra standard med annonser som inte är speciellt påträngande.
 • Trump: Tyskland är skyldigt Nato ”stora summor”

  Skyldig*
 • Hej igen,

  Ett land är skyldigt pengar, en person är skyldig.
 • Då ber jag om ursäkt. Och får slopa min karriär som språkpolis
 • "Ekonomer: Håll nere invandringen i decennier." Problemet är inte grammatiken, utan en rent  missledande och usel rubrik på en artikel som handlar om något annat.
 • Hej,
  En liten retorisk notering kring taggen "Maktskiftet i USA": när är skiftet egentligen gjort? När är det inte maktskifte längre? Eller är det alltid maktskifte från och med nu?
 • Hej,
  er rubrik "Attack mot FN-bas i Mali - tre personer döda" saknar teckning i texten.
  I brödtexten framgår det att personerna som dog befann sig utanför FN-basen samt att attacken berörde norra delen av landet. Av respekt mot anhöriga till svenska soldater i Mali kan det finnas anledning att tänka till en extra gång innan rubriksättning av artiklar som denna. Jag upplevde själv några oroliga minuter innan jag genom Reuters förstod att det inte var den svenska FN-basen det handlade om och att samtliga svenska soldater var oskadda.
 • Hej Melina,
  Tack för ditt inlägg! Jag förstår din oro om det är så att du har anhöriga på plats.

  Vi skriver redan i andra meningen att soldaterna i fråga kom från Guinea. Däremot kan jag hålla med om att vi, som jag ser att TT gjort, hade kunnat skriva en mening om att de svenska soldaterna är baserade i Timbuktu längre söderut. Vi får ta till oss det framöver.

  Vänliga hälsningar,
  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Rubrik från som saknar täckning i artikeln och borde inte ha återgivits:

  "Säpo: De farliga nazisterna ökar mycket snabbt i antal

  Säpo slår då ihop både militanta nazister och vänsterextremister, skriver tidningen."

  Rubriken var missvisande redan i SvD artikeln. Dessutom är detta en gammal nyhet. SÄPO publicerade dessa uppgifter för flera månader sedan.


 • Hej

  Snälla börja inte med "Kvällsposts-rubriker"...

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.