Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

ta bort Aftonbladet

Jag skulle vilja ta bort nyheter ifrån exvis Aftonbladet då jag tycker deras nyheter är rena skiten. Kan jag filtrera vilka källor, mer än ämnen, som ska visas eller ej. Mvh! ☺

Kommentarer

 • Hej Nifo!

  Nej, idag så kan man inte filtrera bland källorna.

  Allt du ser i appen är handplockat av våra redaktörer. De försöker alltid att välja de mest relevanta källorna för alla nyheter. De skriver dessutom unika rubriker till alla källor som i punktform ger dig mer information om nyheten.

  Om du kunde filtrera bland källor så skulle det ibland kunna saknas källor under nyheterna och den information som rubriken till källan ger skulle du gå miste om.

  Med vänlig hälsning,
  Ian

 • Filtrera inte, då kan omni bli politiskt vinklad och ta ner trovärdigheten. Däremot vore det bra om redaktionen gjorde en deklaration om sin politiska ställning.

 • Har precis fått höra att det är Aftonbladet som ÄR Omni. Så jag vet inte.... Problemet kanske redan finns där.

  Stämmer detta?

 • Hej och tack för frågor och input!

  Flera frågor i samma tråd. Börjar med den första: Nej, vi är inte en del av Aftonbladet. Däremot är vi en startup ägd av norska mediekoncernen Schibsted som i Sverige äger bland annat Svenska Dagbladet, Blocket, tv.nu - och just Aftonbladet. I Norge äger Schibsted bland annat de största tidningarna Aftenposten (morgontidning) och Verdens Gang (kvällstidning). Publicistisk är Schibsted även stora i Spanien och Frankrike med 20 Minutes (som Metro, ungefär). Men vi står förstås helt oberoende från våra koncernkollegor och gör våra egna unika journalistiska bedömningar. Vi är också ett eget bolag och jag är ansvarig utgivare. Våra journalister har sin bakgrund på Sveriges Radio, SVT, Svenska Dagbladet, Tidningarnas Telegrambyrå, Dagens Nyheter och Aftonbladet. Så vi har rekryterat och blandat kompetens från många olika håll. Jag och min kollega Ian Vännman - det var vi två som en gång började skissa på Omni om nätterna och sen flyttade ner i en källarlokal och började bygga Team Omni - är båda avhoppare från just Aftonbladet. Jag var redaktionschef och ansvarig för nyhetsredaktionen innan jag hoppade av, Ian var affärsutvecklare och har stått bakom många av de appar som Aftonbladet har lanserat. Ni som läser Omni vet också att vi är något helt annat än Aftonbladet (och våra målgrupper skiljer sig avsevärt åt). Omni är för er som inte nöjer er med att bara ha koll på nyheterna, utan för er som även vill ha perspektiven, se nyanserna och få fördjupningen.

  Den andra frågan rörde vårt politiska oberoende. Vi har ingen politisk färg, vi är helt politiskt oberoende/obundna. Lite unikt också att vi inte heller har någon ledarsida som driver en politisk linje, så det finns alltså ingen del av vårt företag som har en politisk färg (så är ju annars oftast fallet med traditionella nyhetsmedier, public service undantagen). Vårt måtto är istället hela tiden att samla de olika perspektiven - och åsikterna - på ett ställe. När Ian och jag startade Omni började vi med att äta frukostar och göra intervjuer med en lång rad nyhetsläsare. En av många saker vi lärde oss från er då var just att många önskade en oberoende nyhetskälla, som samlar perspektiven och infallsvinklarna från andra på ett ställe.

  Väldigt tacksamma om ni fortsätter engagera er i Omni och hur vi jobbar! Tveka aldrig att höra av er, bara med hjälp av era synpunkter kan vi bli så bra som vi vill!

  PS. Lite sen i svaren dessa dagar. Är på semester. Detta svar därför skrivet med tummen på en båt i Kroatien.

  Markus Gustafsson Chefredaktör och ansvarig utgivare
 • Tack för er beskrivelse av er bakgrund. Viktigt för trovärdighet. Nyheten ledarsvepet är en mycket bra idé.
  Du behöver inte svara på semestern men ett båttillbehör. Både Milna och Vis är fina hamnar dock är Hvar en urusel hamn.

 • Har appen bara få dagar och är helt förstjust!!!!

  Har ett problem med nyhets flöde (alltså om jag vill mer eller mindre sport, inrike, osv)

  Varje gång jag använder appen så verkar det att appen glömmer mina inställningar.

  Måste jag logga in nånstans o isåfall var?
  Hjälp mig snälla!!!

  Tack!

 • Hej Pedro!

  Kul att du gillar!

  Men det där låter helt klart konstigt. Måste vi lösa. Först: Vilken telefonmodell använder du och har du senaste versionen av appen?

  Ja, för att använda nyhetsmixern måste man vara inloggad. Men det antar jag att du redan är eftersom du ställt in din nyhetsmix.

  Markus Gustafsson Chefredaktör och ansvarig utgivare
 • Det har på nåt sätt löst sig! Jag har rensat cache och appens data på min mobil och körde om appen. Har inloggad igen och ... problem löst!

  Vet ej vad har hänt och varför problemet har löst sig men jag bryr mig inte så mycket ... vill/behöver ni mer information för att förbättra appen så får jag meddela det.

  Tack för snabbt svar!

 • Detta är en gammal tråd men högst relevant. Kör mycket Flipboard och tycker Omni är en bra början.

  Bra svar av Markus kring position och politisk ståndpunkt.

  Men för att detta skall vara sant borde man kunna välja fler källor.

  Jag läser allt från Aftonbladet, Expressen till Nyheter Idag och Politism. Inte så viktigt att kunna välja bort, viktigare att kunna få fler källor.

  Det som helt klart saknas är nya media.

  Politism och Avpixlat kan ju vara intressanta ibland men är ju båda oerhört (negativt) vinklade. Men det finns ju fler än dem.

  Det skulle bra att kunna lägga till flera källor i sina inställningar. Sen skulle dessa länkar visas under artiklarna som "Läs mer"

  Keep it up!

 • Jag håller inte med om att Omni är ofärgad politiskt. Precis som i gammelmedia så tas väldigt lite kritik mot invandringen fram och mycket kritik mot SD finns. Det är väl som med Metro - man går vad man betalar för.

 • Det vore fantastiskt om man kunde plocka bort Aftonbladet, känns lite som spam att rensa.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.