Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Sveriges bästa nyhetssida

Sedan jag började använda Omni så har jag slutat gå in på någon av de andra nyhetssidornas startsidor som är så sjukt icke användarvänliga, fulla med reklam och clickbait. Omni är grymt för att:
 1. Omni länkar till källor (sluta aldrig med det!)
 2. Omni jobbar inte med clickbait
 3. Omni har extremt smooth hemsida (man håller sig på en och samma sida hela tiden, den är snygg och reklamen är inte störande)
Mitt enda problem är att jag är en "text-markerare", vilket betyder att jag alltid vill markera text när jag läser den, vilket gör att artiklarna minimeras när jag trycker snabbt (dubbelklickar gärna) på dom. Jag förstår att detta är en smal målgrupp och jag ser inte direkt någon lösning på problemet heller, men säg till om ni hittar någon (eventuellt att sidan inte reagerade på dubbelklick kanske?). Jag får helt enkelt avvänja mig från att alltid markera text kanske. Det är inte direkt normalt beteende.


Tack!
/jocke

Kommentarer

 • Hej,
  tack för ditt inlägg. Vad roligt att höra att du tycker så mycket om Omni. Jag kopplar vidare ditt önskemål till ansvariga men så vitt jag vet har det inte varit en brett efterfrågad funktion.

  Bästa hälsningar /Josefin Pehrson, nyhets- och utvecklingsredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Bästa,bästa nyhetssidan i alla kategorier..om du är på språng och vill få dig en snabb uppdatering så är OMNI det självklara valet. Toppen att ni börjat med längre artiklar som ni länkar till s.k långlösning..
  Inga artiklar om så ”så rika är dina grannar” som slaskpressen gottar sig i. Sedan noll reklam banners från olika vidriga Casino bolag..så TACK Omni fortsätt så här..
 • Kul att höra! Tack för din positiva feedback!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • synd bara att se skriver tendentiösa artiklar.....
 • Omni fortsätter att vara korkade: Eftersom Omni är gratis så behöver Omni inte läsarnas personuppgifter, inloggning etc. Inloggning och krav på personuppgifter kostar pengar och är kränkande för den som är så dum att han loggar in på Omni. Omni ska skrota sin personuppgiftspolicy, den behövs inte.


  Omni är en jättefin nyhetssajt, fortsätt och utveckla den istället.

  Huffington Post, France24, alJazera och många fler nyhetssajter kräver inte inloggning....!

  Hälsningar Johan Bengtsson
 • Jag är beroende av Omni!Bästa sättet att få nyheter,jag är inne många gånger under dagen😃👍
 • Älskar Omni, ni gör ett fantastiskt jobb!

 • Jag vill ge en eloge till Omni för att ni är en av mycket få nyhetskällor som i högre utsträckning verkar försöka lyfta fram allvaret i befolkningens ansvar att plana ut smittspridningen under pågående globala hälsokris. En stat kan införa åtgärder och skapa planer, men de kan inte få samhället att förstå sin avgörande roll i det hela.

  Det är befolkningen som är den viktigaste och yttersta faktorn, för om vi inte tar vårt ansvar, varje individ, är spridningen omöjlig att stävja. De flesta må få det i slutänden, men om vi tillåter en tsunami av "onödiga" svåra fall skölja över landets sjukvård - som i många länder var ansträngd redan innan katastrofen - dömer vi många till döden när triageringen hamnar på en nivå vi aldrig hade kunnat föreställa oss skulle kunna ske. Den absolut viktigaste principen för att minska effekterna av en sjukdomsepidemi - är att plana ut spridningen. Det ger samhället en chans att klara av trycket. "Onödiga" fall är de som utsätter sig själva för större risker än nödvändigt i sin överskattade tro att de själva står över potentiell svårare sjukdom. Även om man inte hamnar i kritiskt läge, tar man upp en sjukhussäng från någon som redan sedan förut hade en stor risk att behöva den.

  Genom sin ovilja att offra sin frihet iallafall till viss grad - sprider man smitta till de svaga och utsatta, men bidrar även till en samhällskris med stora mängder saknad personal i viktiga yrken och funktioner, som ytterligare försvagar ett samhälle i en snart ohållbar situation. Vi har potentialen att förebygga detta. Om vi bryr oss.

  Och här kommer media in. Tack för en mer ansvarsfull inriktning som inte baseras på vare sig panik-eldning - eller dess stävjning.
 • Vi tackar och bockar för berömmet!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Betalar gärna en liten slant men fattar inte vad det är för kort uppgifter ni behöver. Cac vad är det?
 • Hej Arne!

  Tack för att du överväger att stötta! Tänker du på CVC? Det är en tresiffrig kod som du hittar på baksidan av ditt betalkort och som bl.a. används som säkerhet vid nätköp.

  Vänliga hälsningar

  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Ni är bara helt enkelt bäst.. fortsätt så!
 • Varmt tack! Önskar dig en trevlig dag!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Har börjat använda er app mer och mer, och startar nu varken Aftonbladet, Expressen, DN eller SvD. Känns som att ni samlat det mesta, även om det finns några små luckor att fylla. Jag tänker då främst på aktiehandel och vad som händer på aktiemarknaden. Det är lite för generiskt, men ni kanske kommer få in mer på sikt. I alla fall, bra jobb med appen!

 • Hej!

  Just när det gäller aktiehandel samlar vi detta till största delen i vår systerapp Omni Ekonomi. Det är en betaltjänst, men för en krona kan du testa den under två månader och se vad du tycker. Kolla där du laddar ner appar eller på https://omniekonomi.se/

  /Anders, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Hjälp AKUT! Efter senaste app uppdateringar på både ipad o iphone kraschar appen fullkomligt! Hur ska vi klara oss utan Omni nu?!?! På infon stod iofs fix o trix men nu har nån fixat o trixat för mycket : I
 • Hej!

  Verkligen inte bra, vi kollar upp det här med en gång!

  Kan du tänka dig att ge mig lite mer information? Jag skulle vilja att du går in under Mitt konto i appen, scrollar längst ner och gör en longpress, dvs håller inne och kopierar, där det står Bygge/DebugID. Klistra gärna in den långa koden du får här.

  Vore också bra att veta vilken enhet du har och vilken version av operativsystemet, tex Iphone 11.4.

  Stort tack för att du felrapporterar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Det går inte att göra något.. appen kraschar direkt efter Omnis uppdatering för ios 3.6.1 tror jag det stod när jag kikade i appstore.. dvs du öppnar appen o den kraschar innan du hinner blinka..
 • Ps har ipad air 2 o iphone xs men ligger kvar på ios 12.1.4 än pga nåt viktigt jag måste lösa innan uppdatering annars mister jag det o vanligtvis ligger ios up to date men men.. ibland händer saker..
 • Pps men klarar svara er via webben nu då inte appen funkar alls o länkas till webb via era svar i mailen.
 • Tack! Vi har pausat utrullningen av de nya versionerna av apparna efter att du och andra rapporterat fel.

  Skulle du kunna hjälpa oss och se om en ominstallering av appen hjälper?

  Vi ska såklart hitta grundfelet men våra utvecklare skulle ha nytta av att veta om detta avhjälper felet.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Bra ni pausat för de som inte hunnit uppdatera o kolla så detta inte händer med Omni Ekonomi oxå som ligger för uppdatering..

  Ok då har jag;
  deletat appen
  rensat cache
  gjort en hård reset/omstart
  ominstallerat Omniappen
  MEN samma problem kvarstår o appen kraschar efter 2 sek o hinner inte göra något som helst med den..
 • Riktigt bra info, stort tack! Jag ska meddela våra utvecklare.

  Beklagar problemet! Jag vet inte om du skulle drabbas av samma problem i Omni Ekonomi om du uppdaterar den, det är inte alla användare som drabbas, men risken finns ju absolut eftersom du tyvärr var i gruppen som fick problem med vanliga Omni.

  Igen, stort tack för engagemanget! Nu kan vi gå vidare med att få till en lösning. Hoppas vi kan leverera en så snart det bara går.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Ja ibland händer saker.. ni löser säkert problemet o hoppas på asap då jag är omniberoende o många bevakningar o ca 70 notiser per dag ; ) är inte enkelt att hänga med på dem på Omniwebb såg jag o sen hoppas jag verkligen att även problemet sista året med kronologiskt även löser sig för den funktionen är guld!

  Det var så lite så o hjälpte gärna till lite nu när jag kunde men blir upptagen nu ett tag om ni undrar mer.. såg du skrev en fin dag längre upp på ett tidigare svar för några dagar sedan.. tack o en fin dag till er oxå!
 • Yes, vi är 100% på på att lösa problemet nu och då brukar det gå fort. Jag tror inte att vi behöver någon mer information i nuläget, så stort tack för att du tog dig tid här under morgonen!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Bra o tack för att ni jobbar hårt nu för att lösa problemet o det gör ni snart.. Omni är som sagt klart bäst oavsett detta som hände nu : )
 • ATT Johan Bengtsson som skrivit inlägg ovan.

  Hur tänkte du när du skrev ditt inlägg? Hur 17 ska man kunna göra bevakningar o få notiser av det man är intresserad av om man inte registrerar ett konto för att logga in o kan göra egna inställningar för det? Det är ju den funktionen som är guld! Är inte naiv men har inget att dölja så det gör jag så gärna för att ha den möjligheten som dessutom är helt gratis! Omni är guld!
 • Omni är den nyhetsapp jag använder oftast trots abonnemang på andra tidningar. Bidrar såklart med en slant också. Förutom allt bra som redan nämnts ovan vill jag framhålla ytterligare ett par saker.
  - Snabb återkoppling när man tycker något är otydligt i en nyhet. Ett mail till artikelförfattaren och det kommer ofta snabbt en uppdatering av nyhetsartikeln och ett tack för hjälpen.
  - Appen har ett bra upplägg och fungerar bra även för synskadade som använder tillgänglighetsfunktionen VoiceOver i Apples produkter. Hur det fungerar för andra telefonmodeller vet jag inte med strukturen på appen och nyheter ger goda förutsättningar. Ett önskemål för att nyhetsartiklarna ska ge ännu större behållning för synskadade är tillägg av bildbeskrivningar, alltså en mening som läses upp av VoiceOver-funktionen när en bild markeras. Det stöds på vissa web-sajter. Den är en mening som inte syns för seende men som läses upp av VoiceOver. Om man får drömma hade det förenklat navigeringen när VoiceOver är aktiverat om man kunde slippa annonser. Annonser är lätta att svepa förbi som seende eftersom de ofta är väl avgränsade med inramning, men för synskadade måste varje ord och bild läsas upp innan man kommer förbi och det är ofta svårt att förstå budskapet och när annonsen är slut. Kanske de som betalar för annonser kan ha överseende med gruppen synskadade och tillåta att dessa hoppas över. Alternativt att hela annonsen presenteras med ett ord ”annons” och ett titelord som man kan svepa förbi lika enkelt som seende. Om man vill läsa annonsen så dubbelklickar man på den.
  Men överlag en fantastisk app redan som den är och en lyhörd redaktion!
 • Hej Andreas!

  Varmt tack för beröm och feedback. Intressant, jag kände inte till att annonserna blir en utmaning, tycker inte alls att det låter orimligt från annonsörperspektiv att de skulle hoppas över - vet däremot inte hur enkelt/svårt det vore tekniskt men ska i alla fall föra vidare önskemålet.

  Igen, tack för engagemang!

  Ha en fin vecka!
  Helena Sällström, Omni
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.