Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Stänga av pushnotiser för vissa ämnen

Hallå där,

Älskar Omni, typ min enda källa för inhemska nyheter. Det ENDA jag önskar fanns, som skulle göra min upplevelse bättre, är möjligheten att stänga av pushnotiser för mordfall. Att något random mord har begåtts, om än tragiskt, har absolut ingen påverkan på mitt liv och det lär mig ingenting nytt om världen jag lever i. Framförallt alla dessa uppmärksammade mord som kvällspressen älskar att göra rubriker om och följa i månader som man därmed får en massa notiser om.

Bara en enda "mord" meta-tagg på all inlägg om "vanliga" mord, som sedan en switch i inställningarna kan stänga av. Om någon skruvmejslar statsministern skulle det dock vara bra att veta, så taggen borde endast gälla för icke-politiska mord som saknar större sammanhang.

Vore guuuuuuld <3

Kommentarer

 • Hej Pontus,
  Tack för ditt meddelande.
  Jag förstår din kritik. Det är flera användare som önskar att kunna stänga av pushnotiser för vissa ämnen. Det är ingen funktion som vi i nuläget har planerad, men vi tar med oss din feedback för framtida utveckling av appen.

  Mvh Ines, redaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Inte bara push ... nyckelord för att filtrera så syns inget med det ordet i rubriken!

  Ex.: mord, madsen

  Kunde stå en notifiering tex 3 st inslag dolda
 • Hej Bosse!

  Tack för din synpunkt, vi tar den med oss.

  Vänligen
  Helena, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Håller med föregående. Den funktionen bör prioriteras. Nu funderar jag på att stänga av notiserna helt eftersom det kan bli för många notiser om sakämnen som inte är intressanta. Till exempel skiter jag fullständigt i melodifestivalen men önskar ändå nyheter i kategorien nöje.
 • Hej Per,

  Tack för ditt mejl, vi tittar på hur det skulle vara möjligt att i framtiden justera pushnotiser i större utsträckning än vad vi tillåter i dag, men just funktionen du efterfrågar planeras inte i nuläget. Vi tar dock med oss synpunkten.

  Vänliga hälsningar
  Helena, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Tycker definitivt att detta är en bra idé​. Skulle gärna filtrera utifrån vissa ämnen som spammar nyhetsflödet, som t.ex. Trump. Bara för att han dyker upp lite överallt betyder det inte att man vill minska mängden utrikesnyheter eller politik. ​​​
 • En liknande funktion som jag önskar är att man kan ignorera vissa taggar. T.ex. "Mordet på Jamal Kashoggi" får ju väldigt mycket mediautrymme just nu. Anledningen till att jag använder Omni är att man kan nedprioritera vissa ämnen. Skulle vilja kunna få samma funktionalitet för enskilda nyheter

  Tack för ett bra jobb!
  Mvh Martin
 • Hej!

  Tack för ditt inlägg! Vi tar med oss tankarna in i vår framtida apputveckling. En utmaning är att vi självklart vill ge läsare möjlighet till prioriteringar, men att vi inte vill skapa risker för att speglingen av verkligheten blir skev eller att viktiga nyheter helt utelämnas. I fallet med mordet på Jamal Khashoggi är detta kanske inget stort problem, men om det vore möjligt att stänga av exempelvis vad enskilda partier tycker, eller att viktiga granskningar av tunga makthavare "försvinner", kan frågeställningar av mer etisk karaktär uppstå.

  Hur som helst är vi mycket tacksamma för engagemanget! Återkom gärna med andra önskemål och tankar.

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Jag önskar också jättegärna en funktion där du kan påverka pushnotiser mer i detalj. Kanske är det möjligt att använda samma system för pushnotiser som den ni använder för ”Nyhetsmixen” ?
 • Hej Simon,

  Ja, jag håller med dig om att det är en typ av tänk som skulle kunna vara applicerbart i framtiden.

  Tack för synpunkten!

  Hälsningar
  Helena, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.