Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Språk

Jag tycker att Omni är en utmärkt nyhetsapp, men jag blir oerhört irriterad över språkfelen. Ni kan börja med att lära alla redaktörer skillnaden mellan de och dem. Det skulle också vara finfint om ordförrådet var lite bättre. Alla dör inte t ex. Somliga omkommer i olyckor. Andra avlider av sjukdomar. Ställ lite högre krav på
Den språkliga kvaliteten, tack.

Kommentarer

 • Hej Åsa-Katrin,
  vi försöker alltid hålla en bra språklig nivå och minimera felen, men vi är medvetna om att de fortfarande är för många. Vad angår dö/avlida/omkomma håller jag inte med dig om att det är fel att skriva att någon dör i en sjukdom, till exempel.
  Tack för att du hör av dig och kräver mer av oss.

  Med vänlig hälsning,
  Sebastian Hagberg, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • De återkommande språkfelen i förening värderingbetoning och bristande bildning bland alltför många skribenter gör tyvärr Omni mindre och mindre relevant. (Rekryterar ni folk direkt från nionde klass, eller har gymnasisternas språk så till den milda grad tunnats ut?)


 • Under artikeln om målningen i Vita Huset idag, finns en länk där "demokratiska" ledare nämns, men det borde stå "Demokraternas". Jag tror det var ett rent misstag och inte någon avsikt att utmåla Republikanerna som odemokratiska, men det kan bli effekten.
 • Hej John,
  Tack för ditt mejl.

  Det skulle förvisso kunna stå ”Demokraternas” i meningen du syftar på, men faktum är att ”demokratiska” i detta sammanhang är adjektivet som beskriver en medlem i det demokratiska partiet på svenska. Det har alltså inte något med demokratisk/odemokratisk att göra.

  Jämför: ”Republikanernas” och ”republikanska” eller ”Sveriges ledare” och ”svenska ledare”.

  Vänliga hälsningar,
  Matilda, nyhetsredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.