Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Varför öppnas länkar i Safari?

Sedan den senaste uppdateringen så öppnas länkarna i safari istället för inom appen vilket gör allt mycket osmidigare och det tar längre tid att gå mellan safari och appen än att bara stänga ner en sida. Varför gjorde ni denna ändring och kan ni inte åtminstånde läggs till en inställning som gör att man får välja om man vill öppna länkar i safari eller inte?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din feedback! Förändringen beror på ett krav från Apple och grunden för det är nya standarder för hur webbsidor ska öppnas från appar. Därför märker iOS-användare en skillnad från hösten 2018 när de läser Omni. Ändringen berör inte Android.

  Före förändringen gjorde vi ganska ambitiösa användartester som visade att majoriteten av användare faktiskt föredrar den nya lösningen. Men vi är också medvetna om att det finns en grupp läsare som hellre hade velat se den tidigare lösningen, varför vi kommer att fortsätta undersöka detta område. Vi har bland annat en idé om att detta kanske skulle gå att göra valbart framåt, alltså att man som användare själv skulle kunna få bestämma hur webbsidor öppnas från appen. Vi tar gärna emot synpunkter och idéer från er läsare på detta område.

  Vänligen
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Tråkig utveckling. Jag trodde att ändringar skulle vara till det bättre och inte hindra användningen. Nu vill jag men kan inte få bort appen som inte heller kan öppnas.  Finns det något vettigt förslag eller är med min iPad 2 omöjlig här?
 • Hej Otto,

  Jag är lite osäker på om frågan gäller att du vill ta bort appen? Du får gärna förtydliga så ska jag försöka svara, men sedan ska sägas att din trotjänare hunnit bli gammal, bland annat har Apple slutat med support för Ipad2, så att saker slutar fungera optimalt kan också hänga ihop med det tyvärr.

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • I andra appar som öppnar websidor, t.ex. Facebook, Instagram och YouTube, kommer websidan som ett popupfönster som lägger sig ovanpå aktiv app (jag pratat om iOS här). En sådan lösning vore smidig om den kunde implementeras som val. Jag tycker också det är omständligt att flyttas till Safari och sedan behöva stänga fliken när jag läst klart och hoppa tillbaka till Omni. Mycket bättre med embedded.
 • Vi tar med det som förslag, tack!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.