Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför öppnas länkar i Safari?

Sedan den senaste uppdateringen så öppnas länkarna i safari istället för inom appen vilket gör allt mycket osmidigare och det tar längre tid att gå mellan safari och appen än att bara stänga ner en sida. Varför gjorde ni denna ändring och kan ni inte åtminstånde läggs till en inställning som gör att man får välja om man vill öppna länkar i safari eller inte?

Kommentarer

  • Hej!

    Tack för din feedback! Förändringen beror på ett krav från Apple och grunden för det är nya standarder för hur webbsidor ska öppnas från appar. Därför märker iOS-användare en skillnad från hösten 2018 när de läser Omni. Ändringen berör inte Android.

    Före förändringen gjorde vi ganska ambitiösa användartester som visade att majoriteten av användare faktiskt föredrar den nya lösningen. Men vi är också medvetna om att det finns en grupp läsare som hellre hade velat se den tidigare lösningen, varför vi kommer att fortsätta undersöka detta område. Vi har bland annat en idé om att detta kanske skulle gå att göra valbart framåt, alltså att man som användare själv skulle kunna få bestämma hur webbsidor öppnas från appen. Vi tar gärna emot synpunkter och idéer från er läsare på detta område.

    Vänligen
    Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.