Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Omnis berättigande

Hej,

Vad har ni egentligen för berättigande? Korta och ytliga artiklar som förmodligen är kopierade TT-telegram och så en massa länkar. Funkar inte Google hos er? Ingen fördjupning så långt ögat når och starkt vinklade rubriker. Men det kanske är vad svensken av idag orkar med.....

Mvh, Per

Kommentarer

 • Hej Per,

  Tack för din fråga! En mycket liten del av våra artiklar utgörs av kopierade TT-telegram, men vi är betalande kunder till nyhetsbyrån och ibland använder vi deras material, det stämmer. Ur det avseendet skiljer vi oss inte från andra svenska medier.

  Omni är en kurerande tjänst som väljer ut och sammanfattar andra mediers nyheter. Här jobbar duktiga journalister med erfarenhet från många av Sveriges största redaktioner. Vi övervakar vad tiotusentals medier från hela världen skriver om och väljer ut det mest relevanta materialet, därefter publicerar vi det i korta notiser som ger överblick över det viktigaste. Vi skriver rubriker som är raka och beskrivande och man kan lita på att vår nyhetsvärdering inte baseras på "klickighet" – i stället är vi måna om att täcka in skeenden i delar av världen som är underrapporterade i andra svenska medier. Det skulle jag säga är en av sakerna som gör Omni unikt, eller för att använda ditt ord: Ger existensberättigande. Omni ger dig helt enkelt de viktigaste nyheterna i världen, snabbt, och på en plattform där du själv kan göra långtgående personaliseringsval utifrån vad som intresserar dig. Men det har du säkert koll på om du utforskat appen och använt den en tid – vilket jag förstås hoppas att du har tagit dig tid att göra!

  Vad gäller fördjupning, grundtanken med Omni är korta sammanfattningar där vi guidar dig vidare till de bästa fördjupningarna. Vi länkar till andra medier, men också till relevanta bakgrunder, originalrapporter som nyheterna bygger på eller vad det nu kan röra sig om. Det betyder att du själv kan gå till källan.

  Hoppas att det här ganska långa svaret gav en lite bättre inblick. Om du fortfarande inte tycker om Omni kan jag nog inte hjälpa dig, men det finns många andra medier att välja mellan.

  Ha en trevlig dag!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.