Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

OMNI utan reklam

Hej
Skulle gärna betala för OMNI och på så sett bli av med reklamen. Antingen engångskostnad eller årligen till rimligt pris. Något som kanske är på gång...?
Mvh
Janptr

Kommentarer

 • +1

 • Hej Joakim och Janptr,

  Tack för input!

  Ja, ni är ett allt större gäng som efterfrågar en annonsfri betalversion. Vi får undersöka de möjligheterna framigenom, även om det inte finns i planen just nu då vi är en annonsfinansierad nyhetstjänst. Vilka annonser är det som ni tycker är störande så att ni hellre skulle vilja betala för appen?

  Markus Gustafsson Chefredaktör och ansvarig utgivare
 • Hej
  Inte jättestörande reklam för min del utan gillar utan reklam då det är mer fräscht i sig.

 • Reklamen på Omni är inte direkt störande vilket jag tycker är ovanligt då annonser brukar vara skrikiga och vill synas. Här är dom som en del av artiklarna vilket gör att man inte upplever dom som störande.

  Trots det hade jag velat ha en annonsfri version av Omni som får kosta x antal kr i månaden.

 • Hej Aldin! Om ni är många som efterfrågar så får vi känna på det. Hoppas du har testat nya appen som finns live ute idag! In och testa!

  Markus Gustafsson Chefredaktör och ansvarig utgivare
 • +1 skulle definitivt betala en mindre summa flr att bli av med reklamen. Er artikelreklam fungerar bra. Går till och med in på dessa ibland, men banners känns gammelmodigt och kontraproduktivt.

  Reklamen ovanför enskilda artiklar kanske kan bytas ut mot en "relaterad artikel (annons)" mellan artikeln och länkarna?

 • Artiklarna länkar oftast till källor med olika perspektiv. Det är bra. Men reklamen är ren högerpropaganda. Mindre bra.

 • Håller helt med om att det borde finnas en betal-variant, då har vi i alla fall friheten att välja oavsett vad man tycker. Skulle kunna tänka mig betala 10-20 kr i månaden eller engångssumma på typ 200-300kr för att slippa reklamen, trots att den är ganska följsam och sticker inte i ögonen på samma sätt som på andra nyhetssidor.

 • Jag skulle gärna betala för en annonsfri version. Även om det skulle vara en prenumerationmodell, typ ~10kr/mån för att slippa den där jävla högerpropagandan från arbetsmarknadsnytt.

 • Enerverande med kass Volvoreklam mellan varannan nyhet. Det blir för hattigt att läsa, jag tror ni gapat över för mycket. Ohållbart i längden. Skärpning.

 • Jag fortsätter gärna använda ett Omni med reklam, men jag tycker att annonserna:
  (1) Är för stora
  (2) Kommer lite för tätt. ("Tätheten" är kanske ok som den är, bara annonserna hade blivit lite mindre i storleken.)
  (3) Är för lika artiklarna. (Jag ska behöva lägga "mental kraft" på att se att det är reklam och inte en nyhet.)

 • Hej,

  Ursäkta sent svar i denna tråd. Vi tar feedbacken till oss.

  Vad gäller kritik kring Svensk Näringsliv / Arbetsmarknadsnytt så är det tydligt att flera läsare tycker att avsändaren har varit otydlig. Vi tar det till oss detta och hoppas vi kan göra bättre framöver. Faktum är att P1 Medierna också gjorde ett inslag, då de rörde vid frågan. Lyssna cirka 20 minuter in på detta inslag: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/719986?pro...

  Vad gäller annonsmärkningen så visar alla läsarundersökningar vi gör att en klar majoritet tycker att märkningen uppfattas som tydlig. Just kombinationen av att det står annons + gul bakgrund uppfattas som bra. Men det kan alldeles säkert variera beroende på om man läser oss som app, webb etc. Vi får titta på det där.

  Intressant att ni är flera som vill betala för en annonsfri Omni. Vi har inga sådana planer i nuläget, men om ni blir många med den synpunkten får vi förstås överväga det hela. Men vi vill nog ännu hellre att ni tycker att annonserna är bra och inte störande, vilket trots allt en majoritet av läsarna verkligen gör.

  Tack för engagemang och input!

  Markus Gustafsson Chefredaktör och ansvarig utgivare
 • Jag betalar gärna för en annonsfri omni. Stör mig fruktansvärt mycket på reklamen!

 • Nu ser jag annonser på var fjärde artikel, det börjar bli riktigt irriterande. Jag vill inte behöva sålla så mycket när jag läser nyheter, det är därför jag valde OMNI från början! Snälla, kan ni införa ett betal-alternativ till oss som gärna slipper relklamen?

 • Jag är tokig på annonserna. Är nära att sluta använda Omni därför. Jag sällar mig till skaran som är billiga att betala. Detsamma gäller min fru och flera vänner jag diskuterat frågan med. Samtliga har velat ha möjligheten att betala sig fria från annons-belastningen.

 • Om det "fiskas" efter efterfrågan om åsikter angående reklamfri OMNI, då sällar jag mig genast i mängden...

  Jag får krupp av all reklam (över lag)... Även om - som oxå påpekats - så är inte reklamen lika påträngande som i andra appar med reklam, MEN reklam ändock... I min app är var tredje inlägg reklam?!?!
  2 nyhetsinslag - reklam - 2 nyhetsinslag - reklam osv...
  Ursäkta språkbruket, men det är åt helskotta för mycket!!!!!

  Jag betalar oxå gärna för att slippa reklamen! (Precis som jag gör med andra appar med, så långt det är möjligt)
  Det är skit rent ut sagt, att det inte bjuds på en reklamfri variant...
  Eller "Köp i app"-möjlighet för att komma ifrån reklamen...

  Jag förstår att en avsikt med den reklamfinansierade versionen är att det ska kunna vara tillgängligt för alla... MEN de som önskar slippa reklamen, ska kunna få göra just det... Annars är det sjukt!!

 • Tycker också det borde vara möjligt med en annons fri version. Betalar mer än gärna för det. Dock helst ett engångsbelopp inte per månad/ år.
  Men känns som att det innebär att ni förlorar inkomster på det då ni inte har det i era planer framöver trots att många vill ha det.
  Har inte stört mig så mycket på annonserna förut då det mestadels har varit intressanta artiklar att läsa och då har annonserna legat mellan vanliga nyhets artiklar. Men på senare tid har det varit mer och ner annonser i artiklarna. Och det stör mig. En sak om man kunde klicka bort dem. Men det går ju inte. Idag ( 17/7) så är det inte så mycket annonser längre i artiklarna. Verkar som det är ibland. Eller om ni testar.
  Blir det annonser i varje artikel framöver och ingen möjlighet att köpa en annons fri version överger jag Omni. Dock finns det inte någon bättre eller snabbare nyhets app för tillfället.

 • Jag hade gärna betalat för en annonsfri tjänst. Som det är nu så stör reklamen mig så mycket att jag sannolikt slutar läsa på Omni och går till andra forum istället.

 • Försöker här också...

  Snälla utvecklare, era annonser i artiklarna har blivit för mycket. Så pass att det knappt går att scrolla.

  Ta upp detta med era chefer. Ha det bästa av båda världar, ha en gratisversion av Omni där ni kräker annonser på oss läsare (dvs dagens Omni) och ha en "pro" version eller vad ni vill kalla det som kostar en engångsavgift för att slippa alla skrikiga annonser som inte bara distraherar utan förstör hela läsupplevelsen.

 • På samma sätt som man betalar för Netflix idag så är det uppenbart att folk kan tänka sig att betala för lite kvalitet och innehåll. Även om jag kan tycka att reklamen i Omni är acceptabel, så skulle jag gärna betala lite så ni har råd med rättstavningsprogram =)

 • Nativeannonsering har alltid balanserat på vad som är tillåtet enligt reglerna och oftas håller man sig på rätt sida men när avsändaren/annonsören också försöker att lura läsaren med en avsiktligt vag avsändare blir det ett problem. Varför Svenskt Näringsliv gömmer sig bakom "Arbetsmarknadsnytt" borde vara uppenbart, det är med ett bedrägligt syfte och borde vara skäl nog för att ni ska välja att inte publicera dessa annonser.
 • Högerpropagandan från Arbetsmarknadsstyrelsen börjar bli verkligt störande nu. Avinstallerar Omni.
 • Arbetsmarknadsnytt ska det stå.
 • Håller med det mesta om reklamen! Kan tåla lite vanlig reklam, men nu är det mer och mer häftigt blinkande varianter och för mig är det så störande  att jag snart får lägga ner en mycket omtyckt app!!!
 • Kommer att följa Jan Södermans exempel. Se det som en protest mot hur Svenskt Näringsliv tillåts publicera vad som ser ut som egna artiklar under namnet Arbetsmarknadsnytt. De senaste två avtalsrörelserna har det varit likadant och nu får det vara bra. Droppen var när jag för bara några minuter sen noterar att Arbetsmarknadsnytt (ett företag Omni uppger sig vara partner med) fördjupar sig i problematiken i att HRF inte viker sig. Svenskt Näringsliv får stå oemotsagda här på Omni. Nyansering borde vara en självklarhet även när det gäller den typen av annonser. Omni har ju ett val i vilka annonsörer och annonser som publiceras. Tack och adjö.
 • Jag har avinstallerat appen av samma anledning. Arbetsmarknadsnytts vidriga propaganda blir bara mer och mer utbredd i appen.
 • Givetvis ska de få stå oemotsagda i sin annons, det gör LO och liknande vänsterpropaganda också.

  För övrigt är ni väl medvetna om att ALLA annonser ska se ut som artiklar.
 • Betalversion vore grymt
 • Betalversion utan annonser vore intressant för mig också, av samma skäl som de andra - Arbetsmarknadsnytt...
  Kan bara föreställa mig hur annonserna kommer att se ut när riksdagsvalet 2018 börjar hetta till.
  TL;DR: jag önskar en annonsfro Omni Pro-version.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.