Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Olämpligt bildval

Hej! Har precis läst artikeln om att läkare och sjuksköterskor hyrs in utan upphandling.
Jag tycker att det är ett olämpligt bildval till artikeln. Jag förstår att man vill ha en ”anonym” bild men måste det vara en man som lyssnar till en kvinnas hjärta på en bild som fokuserar på just överkroppen och kvinnans byst? Det finns så många andra bilder som skulle kunna användas.
Annars älskar jag Omni!!!
Med vänlig hälsning, Anna Rydin

Kommentarer

 • Hej Anna! Tack för ditt inlägg. Vi tar inspel från våra läsare på allvar och nu har flera redaktörer tittat närmare på bildvalet. Vi gör en annan bedömning och tycker tvärtom att det skulle kännas konstigt att undvika att använda bilder på när en kvinna undersöks för att fotot råkar vara taget i brösthöjd. Det finns ju inget som helst maktspel eller sexuellt med i bilden utan visar en helt vanlig rutinundersökning.

  Mvh Josefin, redaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Snarare ordval än bildval!!
  ”Bajs och kiss läckte ut.....”
  Ordvalet är anpassat för barn och är en förolämpning mot era läsare, under förutsättning att målgruppen inte befinner sig i förskoleåldern.

  John Jakobsson
 • Hej John,

  Tack för din synpunkt! I artikeln i fråga var det just bajs och kiss som läckte ut i havet och då känns det väldigt rimligt att skriva det – tråkigt att du tycker det är en förolämpning mot läsare men det får nog vara en smaksak! Vi försöker att inte göra saker krångligare än de är och tror att även vuxna klarar av att läsa om lite kroppsvätskor och annat.

  Ha en fin dag!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.