Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Objektivitet

Står Omni fritt från parti politiska hänsyner och politisk färg

Kommentarer

 • Hej Håkan,

  Ja, så är det. Omni har inga partipolitiska sympatier eller politisk färg.

  /Jenny Åbonde
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Tyvärr , känns inte så... börjar överväga att ta bort appen, sedan valrelaterade artiklar publiceras hos Er. Känns tydlig att Omni Vänster sympatiserar. Riktigt synd då jag använde appen dagligen och gillade att Ni hade ganska optimal blandning av nyheterna. Ni borde kanske se över vilka politiska åsikter har den gruppen som väljer / publicerar artiklar och sluta hämta de huvudsakligen från Aftonbladet.
  Hoppas på mer opartiskt ställning
  Mvh
  Monika
 • Hej Monika,

  Tack för ditt mejl. Tyvärr är kritiken du framför inte så specifik att jag kan ge ett utförligare svar. Vi rapporterar löpande om samtliga partier och deras politik, liksom om kritik som riktas mot desamma. Du får gärna höra av dig igen om du har några exempel på att vi skulle hamna snett i vår balans.

  Ha en trevlig dag,
  Helena, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Är inte hela poängen m omni att ni ska vara någorlunda neutrala? Har letat så länge efter en nyhetssajt som inte är objektiv. Men..appen går bort så länge ni håller på med ert vänstervridna fjams.
  Synd...tyckte om omni en stund.
 • Hej,
  Omni har som sagt inga partipolitiska sympatier eller politisk färg. Jag vet inte exakt vilka nyheter du tänkte på när du skrev ditt inlägg. Vi bevakar alla partier och har väldigt mycket politiskt bevakning just nu inför valet. Titta gärna igenom politikflödet och återkom om du får samma uppfattning när du fått en överblick av vad vi gör över tid.
  Bästa hälsningar /Josefin, redaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Hej, håller med om att ni prioriterar vänstervridna inlägg. Varför inte skriva att 41 %  vill ha SD i regeringen istället för 59 % inte. Ni är snabba m negativa rubriker om SD. Det sticker ut och får mig  att  ifrågasätta er objektivitet och att fundera på att ta bort appen   efter flera år.
 • Hej Tina!
  Den artikel du hänvisar till handlar inte om att personer i undersökningen fått svara ja eller nej på frågan om de skulle rösta på SD. Detta är en annan typ av undersökning där 1001 personer svarade på frågan ”Vilket av följande partier vill du inte se i en regering efter valet 2018?”. De har även kunnat kryssa i flera partier.
  Det skulle vara direkt felaktigt att utifrån den här mätningen säga att 41 procent vill ha SD i regeringen eftersom de helt enkelt inte har svarat på den frågan.
  Vi skriver återkommande om alla typer av opinionsundersökningar, exempelvis den Sifomätningen som häromdagen visade att SD hade sin högsta siffra på tolv år – 19,2 procent. Det är alltså i den storleksordningen som partiets stöd ligger just nu (snarare än 41 procent).
  Bästa hälsningar /Josefin, redaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.