Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Namnfråga

Varför skriver Omni Bombay i rapporteringen om översvämningarna där nu. Staden heter ju Mumbai nu, det officiella namnet! Skulle ni skriva Calcutta och Madras också?

Kommentarer

 • Hej Kajsa!

  Orsaken är att man gemensamt från flera stora mediers sida har valt att använda de sedan tidigare etablerade namnen som förstås av fler läsare. Vi väljer i nuläget att följa den linjen, även om vissa medier har valt en annan väg. Kanske får vi anledning att ändra oss framgent.
 • Ok, tack för svar, även om det känns aningen otillfredsställande. En anledning för er (m. fl.) att tänka om skulle förslagsvis vara det faktum att namnändringen vid det här laget är gammal, den skedde för över 20 år sedan, och att Mumbai som sagt är det officiella namnet som används i Indien och i indiska medier. Vad får er att tro att Bombay skulle förstås av fler läsare? Kan det vara det faktum att rapporteringen från Indien allmänt är bristfällig. Kanske dags att gå i bräschen för vad som faktiskt gäller i dag i stället.
 • Hej igen,

  Jag kan hålla med dig om att det kan vara dags att överväga en förändring. Vi tar med oss synpunkten! Tack!
 • Ja gör det, förnuftigt. Och kom då också ihåg Kolkata och Chennai m fl om ni händelsevis skulle skriva något om även dessa metropoler någon gång.

  Med vänlig hälsning

  Kajsa Sundberg

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.