Månadsbetalning

Om man vill avsluta månadsbetalningar. Hur gör man då?

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga. Är det Omni Vän du tänker på eller Omni Ekonomis premiumtjänst?

  Om du vill avsluta Omni Vän kan vi antingen hjälpa dig med det, eller så avslutar du själv via https://van.omni.se/cancel-subscription

  Om det gäller prenumerationsärenden för Omni Ekonomi är det enklast att du kontaktar medlem@omniekonomi.se så får du all hjälp du behöver där!

  Vänliga hälsningar
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Hej,
  Det känns väldigt oärligt att ni skymt undan möjligheten att avbryta medlemskap, både på appen men också på webben. Letade i en halvtimme nästan för att hitta just denna länk.
  Uppskattas inte, speciellt när man blivit omnivän utan att förvänta sig något tillbaka...
  Dan W
 • Hej Dan!

  Tråkigt att du tycker det är otydligt! Varje gång en dragning görs från Omni Vän skickas ett kvitto ut till den mejladress som du har registrerat. På kvittot framgår flera sätt att kontakta oss via: https://van.omni.se/, van@omni.se eller på telefon +46 8 725 21 22.

  Du hittar också länkar till https://van.omni.se/ via menyn i vänstra hörnet på webben och du kan gå in på sidan via länkarna som finns i artiklarna, dels på webben men också i appen.

  Vänligen,

  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Jag håller helt med Dan W. Det är inte tydligt och det gör att man absolut vill avsluta abonnemanget då det ger en känsla av att det är medvetet val från er, att hindra från att avsluta ett abonnemang.
  Jari Walo
 • Hej Jari,

  Är det Omni Vän som du menar är otydligt? Eller Omni Ekonomi?

  Vänliga hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Helena, för mig gäller det Omnivän, men kanske ni har samma process på Ekonomi?

  Precis som Jari säger.
  Jag arbetar som UX designer, och det är ganska tydligt att ni håller på med ”dark pattern design” dvs att ni medvetet gömmer undan detta så färre avbryter.
  Verkligen synd detta då jag tyckte om Omni, men det här får en att tappa förtroendet för er.
  Dan W
 • Hej Dan,

  Omni Ekonomi är en prenumerationstjänst där man är inloggad via sitt Omni-konto så det är en annan process.

  Jag kan garantera dig att vi inte medvetet gömmer undan något men Omni Vän är ett ganska litet initiativ som inte har någon egen destination i appen. Men som sagt, vi har en hemsida där du via menyn hittar all information om villkor mm liksom kan avsluta din betalning. Vi hjälper dig också gärna oavsett vilken kontaktväg till Omni du väljer. Varje kvitto innehåller också information. Med det sagt tar vi med oss kritiken om att det kan bli tydligare. Vill du att jag avslutar din betalning?

  Vänligen,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Hej Helena

  Tack för förklaring och återkopplingen

  Jag menade självklart inte att anklaga er för detta men det är ganska tydligt vad resultatet är, som vi kan se i tråden.

  För att avbryta måste man gå in först på ”bli omnivän för att sen gå in på menyn där klicka på ”avsluta Omnivän” och sen skriva mail och skicka in ärendet. Detta är långt från att vara tillgängligt och tydligt.

  Jag har gått genom den processen och pratat med din kollega om detta men ändå är jag nu osäker om min betalning är avbryten, inte ens du vet det? Tycker att det talar för sig själv då att det finns en del förbättringsarbete kring tydliggöra just denna process.

  Hoppas feedbacken hjälper i er arbete med att förbättra produkten.

  Mvh,
  Dan
  Dan W
 • Hej igen Dan,

  Yes, vi tar med feedbacken om att det är svårt att hitta sätt att avsluta.

  Jag vet inte riktigt vilken kollega du haft kontakt med då det är jag som har hand om Omni Vän-ärenden. Min kollega Alexander Fridh Kahn hanterar Omni Ekonomi-prenumerationer, kan det ha varit honom du pratat med? För att ta reda på detaljer om din betalning och bekräfta att den är avbruten så behöver jag veta den mejladress som du registrerade dig med, den jag kan se här via forumet får jag ingen sökträff på. Om du inte vill skriva din mejladressen här i forumet men vill ha mer information så kontakta van@omni.se eller mejla mig direkt så reder vi ut det.

  Vänligen
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.