Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lösning på problemet med betallänkarna

Er tjänst är suverän. Och kan bli ännu bättre-

Allt fler tidningar lägger alltmer av sitt material bakom betalvägg. Det har gjort det mer vanligt att att era länkar leder till dead ends. Förre bara ett tag sedan var det mindre vanligt och lätt att stå ut med, men när vi läsare inser att länkarna är "döda" så kommer de viktiga referensern mest vara retsamma.

Givetvis kan dessa döda länkar leda till något fler presenumerationer, men det stora flertalet har bara råd med ett fåtal betalda tidningar.

Lösningen är enkel. Se till att alla referenser till tidningar som har mer omfattande betalväggar markeras. Det sker ibland, men alls inte alltid. I många fall är det bättre att sluta med referenser till tidningar som ändå inte delar med sig.

Er service är enormt bra, Det är det givna morgonläsningen och jag återvänder till Omni flera gånger per dag.

Jag hoppas att ni värdesätter mina synpunkter och återkommer med ett kortbesked vad de leder till.

Vänligen
Hans Iwan

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för dina tankar och vi uppskattar mycket att du tycker så mycket om Omni och engagerar dig i vår utveckling av appen.

  Vad tycker du är en mer omfattande betalvägg? Hur ser du tex på begränsningar på exv tio artiklar som New York Times och Washington Post har? Eller tänker du snarare på medier som låser in i princip allt material?

  Vi jobbar fortfarande på att hitta en bra form men att sluta länka helt är inget alternativ. Bra journalistik kostar pengar och vi vill såklart länka till sådant material.

  I nuläget kan jag inte ge dig ett besked om hur vi kommer att göra i framtiden men vi är medvetna om att vissa av våra läsare tycker att det är ett stort problem.

  Vänligen
  Helena Sällström, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Upptäckte Omni men kan ju inget annan göra en att fly denna sida. Länkar till betalvägg efter betalvägg från tidningar med Presstöd. Tycker att Omni är en helt värdelös tjänst om man nu inte har råd med att hosta upp mega med money till Sveriges alla tidningar.
 • Tråkigt att du tycker så, John! Vi länkar till medier med den mest relevanta journalistiken, men vi kan inte styra över vilka betalmodeller de väljer.

  Allt gott!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Hej! Gammalt inlägg som jag såg nu. Från Omnis sida skulle man kanske kunna tänka sig en form av betallösning där Omni kontrakterar med vissa vanligt förekommande betalmedia, och därigenom gör det möjligt för betalande Omni-läsare att kunna läsa specifika artiklar som ni länkar till. Exakt hur man löser det går ju fundera på (ett totalkontrakt, per artikel eller per ”läsning” ex, kanske också kopplat till vilken mängd artiklar från en viss leverantör som ni använder er av.) För många mediahus tror jag att det skulle vara en vinst, då många av era läsare sannolikt inte skulle abonnera direkt mot dem ändå.

  Jag är själv inte betalande och jag tycker utan att vara det, att era artiklar är väldigt bra och koncist sammanfattande. Men visst håller jag med om att det är irriterande att stöta på betalväggarna när man vill läsa ”mer”, och jag gillade att det tidigare framgick vilka länkar som var betalmedia. (Nu har man ju i princip lärt sig vilka som är värda att klicka in på och vilka som inte är det. Och ofta så finns det en icke-betallänk med bra information också.)

  Om ni slöt avtal med vissa betalmedia, så skulle det också sannolikt göra det enklare för er att markera dessa länkar som explicit tillgängliga för betalande läsare.

  Det skulle också vara mer intressant för mig som läsare att betala för att få tillgång till ”de bästa” artiklarna, än att få generell tillgång till /en/ leverantör av nyheter.
 • Hej Daniel,
  Tack för ditt meddelande. Det är en jättebra tanke som vi också har tänkt på. Det är svårt att ge tillgång till alla medier men i framtiden kanske vi kommer att kunna länka till betallänkar och lite mer exklusivt innehåll.

  Tack för att du läser Omni!
  Vänligen
  Louise på Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.