Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Lösning på problemet med betallänkarna

Er tjänst är suverän. Och kan bli ännu bättre-

Allt fler tidningar lägger alltmer av sitt material bakom betalvägg. Det har gjort det mer vanligt att att era länkar leder till dead ends. Förre bara ett tag sedan var det mindre vanligt och lätt att stå ut med, men när vi läsare inser att länkarna är "döda" så kommer de viktiga referensern mest vara retsamma.

Givetvis kan dessa döda länkar leda till något fler presenumerationer, men det stora flertalet har bara råd med ett fåtal betalda tidningar.

Lösningen är enkel. Se till att alla referenser till tidningar som har mer omfattande betalväggar markeras. Det sker ibland, men alls inte alltid. I många fall är det bättre att sluta med referenser till tidningar som ändå inte delar med sig.

Er service är enormt bra, Det är det givna morgonläsningen och jag återvänder till Omni flera gånger per dag.

Jag hoppas att ni värdesätter mina synpunkter och återkommer med ett kortbesked vad de leder till.

Vänligen
Hans Iwan

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för dina tankar och vi uppskattar mycket att du tycker så mycket om Omni och engagerar dig i vår utveckling av appen.

  Vad tycker du är en mer omfattande betalvägg? Hur ser du tex på begränsningar på exv tio artiklar som New York Times och Washington Post har? Eller tänker du snarare på medier som låser in i princip allt material?

  Vi jobbar fortfarande på att hitta en bra form men att sluta länka helt är inget alternativ. Bra journalistik kostar pengar och vi vill såklart länka till sådant material.

  I nuläget kan jag inte ge dig ett besked om hur vi kommer att göra i framtiden men vi är medvetna om att vissa av våra läsare tycker att det är ett stort problem.

  Vänligen
  Helena Sällström, Omniredaktör
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.