Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Låt oss slippa spelreklam!

Det är stötande att se spelreklam överallt bland era nyheter när vi alla vet att det gör så många så ont!

Ni borde ha en etisk regel om spel och drogreklam även om det ger en massa inkomster

Kommentarer

 • Hej,

  Spelbolag annonserar i Omni, även om det jämfört med andra nyhetssajter är i lägre omfattning hos oss. Sedan årsskiftet gäller dessutom ny och uppstramad lagstiftning på området, vilket påverkar annonseringen. De spelbolag som annonserar hos oss är endast bolag med spellicens i Sverige.

  Att det sedan finns annonsörer, vars verksamhet man kanske inte sympatiserar med, är en svår fråga. Men i princip försöker vi vara en öppen plats för annonsering, oavsett om det är en kosmetikaföretag, bilvarumärke, Svenska Spel, något annat spelbolag eller ett politiskt parti som annonserar.

  Håller dock med dig om att spelreklam innehåller många utmaningar men i nuläget har vi inga planer på att välja bort sådan reklam helt och hållet. Däremot kollar vi alltid på budskapet, det måste förstås hålla sig både inom våra ramar och marknadens lagar och regler.

  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Nio av tio av reklaminläggen är agressiv spelreklam. De förekommer efter i stort sett varje inlägg. Det är så irriterande att alltid kunna förutsäga ”nu kommer ett reklaminslag” att jag börjat sluta följa Omni på det sätt jag gjort hittills. Med tanke på allt elände spel och  dobbleri ställer till för många, borde ni ta ert samhällsansvar och avstå från spelreklam. Jag för min del överväger att avstå från Omni.
 • Hej Leif!

  Tråkigt att spelannonserna stör dig. Vi tar med oss kritiken, det är viktigt för oss också att hitta en bra balans, men i nuläget har vi inga planer på att helt upphöra med spelreklamen. Detta är dock såklart något som kan ändras i framtiden.

  Tack för att du engagerar dig!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.