Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Låt mig slippa brottsnyheter!

Hej!

Jag har personligen nära noll intresse av rapportering om enskilda våldsdåd i Sverige. På samma sätt som jag inte har något intresse av att läsa om exempelvis enskilda trafikolyckor. Långsiktiga trender är däremot något tycker är meningsfullt att läsa om.

Förutom mitt personliga ointresse tycker jag det är ett samhällsproblem att så många bombarderas med nyheter om olika våldsbrott - det leder lätt till en skev världsbild att våldsbrotten har ökat lika mycket som mediers rapportering om dem.

Jag föreslår att ni har "brott" som en egen kategori, så att vi som vill slippa flashar om detta kan välja bort det.

Kommentarer

 • Hej Björn!

  Vi vet att det finns en efterfrågan bland vissa läsare att få färre blåljusnyheter. I dagsläget har vi tyvärr ingen bra lösning på det. Vi vill tro att vi på Omni sållar relativt hårt bland dessa nyheter – vi värderar politik- och utrikesnyheter högt och låter ofta dessa få framträdande positioner i appen. Men visst är det så att krimnyheter även hos oss kan få ta stor plats, till exempel vid dagens skjutning i centrala Stockholm, när vi bedömer att en händelse går utöver det vanliga.

  Med det sagt, vi tar med oss önskemålet framåt – vi kanske kan hitta en väg som tillgodoser behovet. Vi har övervägt alternativet med egen kategori men tror inte att det är en variant vi kommer att välja.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Tack för ett snabbt och bra svar!

  Min bild är att ni har mindre sådana notiser än vissa, men mer än andra.

  Fint att höra att ni har tänkt kring den här frågan och övervägt olika alternativ! Om jag vill styra innehållet genom era nuvarande kategorier, är det "inrikes" jag borde välja att få färre notiser om då?
 • Hej!

  Precis, då väljer du att skruva ner kategorin inrikes i din personliga mix. Du går förstås miste om nyheter som rör väder, trafik och en del samhällsfrågor m.m. på samma gång. Samtidigt skulle du ju, om det är något specifikt ämne på inrikes som du är mycket intresserad av (Försäkringskassan, Debatten om e-cigaretter, Skogsbränderna etc etc) och inte vill missa dessa, välja att slå på bevakningar på just de taggarna. Då kryssar du i stjärnorna som du ser i anslutning till respektive artikel. Om du inte vill ha pushnotiser så kan du stänga av det specifikt för inrikes-kategorin också.

  Det finns små trix för att jobba sig runt problemet lite grann i alla fall!
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Några nyheter om eventuell funktion för att slippa brottsnyheterna? Det finns ju en bevakning som heter brott, kan ni inte bara lägga in en funktion för ”antibevakningar”, som sållar ut allt ur den givna bevakningskategorin? Otroligt störande när det dyker upp artiklar om diverse våldsdåd eller ”misstänkta föremål” som sedan visar sig vara ofarliga. Flertalet artiklar av det slaget dagligen. I övrigt är ingen nyhetstjänst i närheten av er kvalitet.

  Mvh,
 • Hejsan!

  Kul att du gillar Omni! Det går i nuläget inte att välja bort nyheter baserade på taggar. Det finns absolut en stark poäng i att försöka hitta en dylik lösning, men det finns utmaningar också som vi hittills inte har kommit runt. Att välja bort brott kanske är relativt oproblematiskt, likaså om man inte vill läsa om Melodifestivalen, men om det går att tex "slippa" att läsa om vissa personer eller politiska partier så tänker jag att värdet av en nyhetstjänst som ger alla perspektiv snabbt skulle degraderas och en hel del publicistiska frågetecken uppstå. Hursomhelst, tacksamma för feedbacken! Önskar dig en trevlig dag!

  Hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Håller med. Orkar inte se skjutningar och knivdåd eller uhhh.

  Vill se mer rapportering om vad vi bör göra nu för att FÖREBYGGA föer pandemier.

  Tex köttindustrin behöver lyftas på agendan för att vi ska kunna vända skutan så sakteliga


 • Varmt tack för att du delar med dig av vad du vill läsa mer av, Anna!

  Hälsningar,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.