Läs eller skrivförmåga

När man återger information från andra ska den vara korrekt. Vet inte om det är er läs,skriv eller förståelseförmåga som saknas men förtroendet för vad man kan läsa i övrigt uteblir efter nedanstående.
/Kjell

Månen 100 miljoner år äldre än tidigare trott
En ny studie visar att jordens måne sannolikt är 100 miljoner år äldre än vad man tidigare har trott, rapporterar Ny teknik. Den tidigare uppfattningen var att månen bildades 150 miljoner år efter solsystemet, men nu kan den siffran justeras.

Det är institutet för geologi och mineralogi vid Kölns universitet som har analyserat ett antal av de månstenar som togs med från månytan med Apollo 11-uppdraget.

Studien visar på att månen formades för 4,51 miljarder år sedan, jämfört med 4,56 miljarder år sedan som man tidigare trott
www.nyteknik.se


Kommentarer

 • Hej!

  Tack för ditt meddelande. Vad är det du menar är fel i artikeln?

  Mvh Isabella på Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • I länken från Ny Teknik om månen står att månen bildades tidigare än man trott, dvs för 4,51 miljoner år sedan men i er länktext anges att den bildats senare dvs. för 4,51 i stället för 4,56 miljoner år sedan. Det är solsystemet som bildades för 4,56 miljoner är sedan INTE när man tidigare trott månen bildades som ni skriver.
 • Ja det har du rätt i! Tack att du noterade den felskrivningen, det var såklart inte min mening att vilseleda.

  Jag korrigerar så att bara "Studien visar på att månen formades för 4,51 miljarder år sedan" får stå kvar i länken.

  Tack för att du läser Omni.

  Mvh Isabella
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Mattias Magnusson, Omni Ekonomi skriver: "Riksbanken håller fast vid att reporäntan ska höjas vid årsskiftet trots att alla ekonomiska pilar pekar söderut. Men räntan kommer att få sänkas igen, spår Danske banks chefsekonom Michael Grahn."  Tror det blir förvillande när upp och ner blandas med norr och söder i detta sammanhang, även om dom flesta anar vad som menas. Det blir lika tokigt att säga åt snickaren att hon ska höja plankan norrut innan hon spikar fast den.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.