Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Länkar till betalsidor

Hej!
Jag tycker det är fel av er att länka till betalsidor. Många av dessa tidningar har behov av marknadsföring för att visa om dom är bra eller dåliga. Att då mötas av en betalsida gör ju tidningen i fråga helt ointressant för presumtiva prenumeranter. Om man tillät (genom Omni) läsning av ett urval artiklar är ju detta ett utmärkt försäljningsargument för tidningen i fråga.
M a o länka bara till tidningar som tillåter läsning genom Omni.

Kommentarer

 • Hej

  Tack för dina synpunkter. Här kan du läsa mer om hur vi resonerar om betallänkar.

  Jag tycker att det är en bra idé med någon slags samarbete där ett urval artiklar blir fria genom Omni och det är en av flera tankar inför framtiden för oss. Däremot tänker vi inte sluta länka till inlåst material, vi väljer helt enkelt den bästa journalistiken och olika medier väljer olika sätt att finansiera den.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

 • Jag tycker att ni kan markera låsta nyheter med t.ex. ett litet hänglås. Då slipper jag öppna nyheten och bli irriterad!
 • Hej Ove,

  Det vore en stilig detalj och vi tar med oss idén. Vi försöker i nuläget alltid att manuellt skriva vilka länkar som är betalmaterial med det försvåras av ett antal anledningar, däribland att vissa medier har olika inlåsninglösningar; en del tillåter ett visst antal fria artiklar per månad och andra låser in artiklar i ett senare skede vilket gör det svårt för oss att kontrollera.

  Vi hoppas i framtiden på en teknisk lösning – eller på olika slags samarbeten som skulle kunna möjliggöra läsning via Omni.
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Instämmer att ni bör visa om en artikel är låst tex med ett hänglås eftersom det är mycket irriterande att hela tiden råka ut för det.
 • Håller med angående betallänkar. Tycker att detta borde vara en inställning där jag väljer min nyhetsmix. Alltså en bockruta för om jag vill ha med nyhetssidor med betald innehåll eller inte.
 • Hej Michael,

  Det är en bra idé men jag ser inte hur vi skulle ta fram den typen av teknisk lösning.

  Vänligen,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör
 • Hej, det är ju bara att visa ett hänglås på er artikel med betallänk. Det gör ni ju redan i vissa andra fall.
  Mvh
  Ingemar
 • Hej,

  Tyvärr har vi ingen lösning för det i nuläget. Det finns ett par problem när det gäller att märka ut med hänglås, här är några:

  • Artiklar kan vara "olåsta" när vi publicerar en artikel med länken i fråga, för att i ett senare skede låsas in av publicisten bakom materialet. Då blir det svårt för oss att upptäcka eller märka ut i efterhand.

  • En annan utmaning är att det finns olika varianter av betalväggar, så kallade hårda respektive mjuka. På en del sajter kan du som användare läsa ett visst antal fria artiklar per månad, så är det exempelvis hos New York Times. I de fallen kan vi inte skriva att det rör sig om en "betallänk", helt enkelt eftersom många användare faktiskt kan läsa artikeln då de inte överskridit sitt maxantal.

  Tack för engagemanget! Vänligen,
  Helena Sällström Nyhets- och utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.