Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Länkar

Hej!

Omni skulle vinna tusenfalt på att inte länka till sidor som kräver prenumeration/ betalning. Alternativt indikera betallänk!

Mvh

///Anders

Anders Wahlgren Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Varje gång vi länkar till en artikel som ligger bakom en betalvägg av något slag så skriver vi ut det i länken. Om vi inte gjort det så är det en miss från vår sida.

  Frågan om mediernas finansiering är som du säkert vet en stor fråga. Det är inte gratis att producera kvalitetsjournalistik. Omni är helt annonsfinansierat, men många andra medier har andra lösningar.

  Vänliga hälsningar,

  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Hej Samuel
  Jag håller inte med dej. Exempelvis Dagens Nyheter håller helt på att stänga sina artiklar för gratisläsning. Minst 80% av era DN-länkar går till artiklar som, åtminstone för mig, kostar pengar att läsa och det framgår inte av OMNI-länken. Nu finns det i och för sig sätt att kringgå denna betalningsspärr men det är något som jag inte kommer att avslöja för vare sig OMNI eller DN

  Håkan Sjunnestrand
 • Troligen beror det på att du redan läst det antal artiklar per vecka eller månad som är gratis hos DN.

  Jenny Åbonde Redaktionssekreterare
 • Länkar som leder till avgiftsbelagda artiklar har inget nyhetsvärde. Fortsätter trenden blir Omni mindre intressant.

  Clas Söder
 • Hej Clas,

  Vi försöker alltid vara noga med att märka ut betalartiklar. Sen länkar vi till flera sajter som bara låter läsare ta del av ett visst antal artiklar per månad om de inte är betalande prenumeranter på de sajterna, med det är inget vi kan påverka.

  Jenny Åbonde Redaktionssekreterare
 • Jag håller med frågeställarna. Sluta länka till sidor som kräver betalning. Då får de själva avgöra om deras affärsmodell funkar. Varför ska Omni hjälpa dem att ragga kunder? Det bryter mot hela idén med denna nyhetstjänst. I övrigt är Omni suveränt. En av de bästa och mest använda apparna i min mobil.

  Ola
 • Nu räcker det med betallänkar. Håller på att ge upp Omni nu när var och varannan nyhet stannar vid en betalbvägg. Verkligen trist slut för en tjänst som börjad så bra som omni.

  anders
 • Hej Anders,
  Vi brukar inte länka till sidor som kräver ett konto utan att skriva det. Däremot förekommer det att sajter använder så kallad mjuk betalvägg, alltså att läsare får läsa ett antal artiklar under en bestämd tidsperiod innan man slår i taket. Om du har något exempel på en hårt inlåst artikel som vi länkat till utan att skriva ut det så får du gärna säga till, så ska vi rätta det.

  De så kallade mjuka betalväggarna är inget vi kan påverka. Det finns heller ingen möjlighet för oss att individanpassa de länkar vi använder.

  Vänliga hälsningar,

  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Jag förstår att media behöver få in pengar men det blir ett moment 22 när man som jag har en prenumeration på en tidning och vill läsa en artikel från en annan tidning som också vill ha betalt i form av prenumeration. Å ena sidan debatt i demokratins tjänst å andra sidan stänga ute för man behöver få in pengar. Ett annat bekymmer är ju att så många unga över huvud taget inte läser någon tidning annat än utvalda artiklar

  Mats Heidvall
 • Jag håller med Mats
  Vanorna förändras. På webben vill man gå in på lite olika ställen för att läsa nyheter och få lite olika perspektiv på tillvaron. Men nyhetsleverantörerna förändras inte utan håller fast vid prenumerationsmodellen, som väl ändå måste anses vara en stendöd kvarleva från 1900-talet. Vi behöver ett lättanvänt system för mikrobetalningar NU!
  Håkan Sjunnestrand
 • Ett populärt förslag verkar vara att betala för att slippa annonser.
  Har ni undersökt möjligheten att de som betalar till omni får tillgång till de betallänkar ni har utan att behöva individuella prenumerationer.
  T ex pressreader har väl liknande avtal, men i det här fallet skulle vi bara få tillgång till just det länkade materialet, så kostnaden borde kunna bli lägre.
  Joakim
 • Hej Joakim,

  Vi tittar hela tiden på hur vi kan förbättra vår produkt, och vi vet att en sådan lösning skulle vara uppskattad bland många av våra läsare. Men för närvarande är det inget som vi har möjlighet att erbjuda.

  Vänliga hälsningar,
  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör
 • Samuel Inghammar: Du efterfrågade exempel på betalartiklar som ni länkat till utan att ange att det är en betalllänk. Här är ett exempel från idag: http://www.dn.se/ekonomi/nordeas-ordforande-i-slutandan-var-flyttbeslutet-jattelatt/ Det är en länk till en låst artikel och det beror knappast på att jag kommit upp i max antal artiklar på DN då jag knappt varit inne på deras hemsida den senaste månaden. Jag gillar Omni men jag tycker som många andra att det vore bra om ni bättre kunde ange när det är betallänkar så man slipper ödsla tid på att gå in på de sidorna.

  Mvh Jan Abrahamsson
  Jan Abrahamsson
 • Hej Jan,
  Tack för detta. Vi får kika på vad som kan ha hänt i det här fallet.

  mvh

  Samuel Inghammar Utvecklingsredaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan bli synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy