Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Önskar en klimat- och miljökategori!

Hej Omni!

Jag är inne i princip varje dag och läser, och jag upplever att jag får en bred och varierad nyhetsbild om Sverige och Världen. Jättebra! Källor under nyhetssammanfattningarna är mycket bra, kul att kunna klicka vidare och läsa mer.

En sak jag saknar är en Klimat- och Miljökategori. Jag är av den uppfattningen att miljön är bland det viktigaste för vår framtida överlevnad. Det finns så många fantastiska nyheter om Jordens klimat, och det finns många hemska, men alla är viktiga och det vore imponerande om de syntes mer på er hemsida. Trump-nyheter behöver inte ligga överst, t ex, även om det är underhållande...

Mvh
Jonathan

Kommentarer

 • Hej Jonathan!

  Tack för din beröm och synpunkter. På ett sätt kan vi också se att det skulle finnas en poäng med att ha en egen kategori, men vi resonerar i nuläget som så att klimat och miljö genomsyrar samtliga övriga kategorier: Allt ifrån ekonomi till utrikes, politik etc.

  Jag kan tipsa om att följa följande taggar för att få de flesta av våra uppdateringar om frågorna:
  https://omni.se/t/klimat-miljo/843956d1c203e01c32fde62f3e82cb3725558821
  https://omni.se/t/klimatforandringarna/ef1a4f7f-6627-4b56-8f9a-123be033a3fe

  Du har helt rätt i att vi kan öka synligheten för det vi skriver om klimatfrågan, vi tar med oss det.

  Vänligen
  Helena, Omni
  Redaktion Omnis nyhetsredaktion
 • Exakt det resonemanget kan man ju applicera på kategorin ”Politik” också. Ändå har ni en sådan.

  Ni kan, och ni bör öka synligheten för den rådande klimatkrisen.

  För att ta mänskligheten igenom krisen krävs enastående handlingskraft av regeringar, företag och privatpersoner. Representanter från FN:s klimatpanel IPCC menar att det är möjligt att begränsa den globala uppvärmningen till den kritiska nivån 1,5 grad men att det kräver förändringar “i en skala som aldrig tidigare har skådats”.

  För att öka tempot i omställningen till ett långsiktigt hållbart samhälle behövs medier som ständigt riktar strålkastarljuset mot utvecklingen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.